Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KIVEZÉNYLIK A KATONAI JÁRŐRÖKET TATABÁNYÁRA? Állítólag Önök miatt csinálják

katonaijarorok-honvedelem-hu.jpg

Mától fokozzák a katonai jelenlétet az ország több pontján, jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

A mai naptól, azaz március 20-ától, az ország több pontján is találkozhatnak katonákkal az utcákon az emberek, ők az úgynevezett jelenlétfokozó katonai rendész járőrök. 

Konkrét városokat nem említett a miniszter az M1 szerda esti híradójában, csak annyit, hogy péntek reggeltől nagyobb létszámban fognak megjelenni az ország több pontján a katonák. 15 városban jelenlétfokozó katonai rendész járőrök teljesítenek szolgálatot, elsősorban azokon a településeken, ahol katonai szervek, vagyis helyőrségek találhatók.

A szolgálatot ellátó katonák esetén igyekeznek olyanokat kiküldeni, akik csináltak már ilyet, pontosabban lehetőleg olyanok legyenek, akik részt vettek már határvédelmi, vagy adventi járőrözési feladatokban. Azt mondják, hogy ennek az egésznek az elsődleges célja, a lakosság biztonságérzetének növelése, a katonai erők láthatósága, ezáltal a közbiztonság, közrend fenntartásának támogatása. 

A katonai rendész járőrnek joga van, mind a közterületen tetten ért bűncselekmény elkövetőjét mind pedig egy szabálysértő civil lakost a rendőrség kiérkezéséig visszatartani, és a rendőrségnek soron kívül átadni. Amennyiben a civil lakosság részéről tapasztal szabálysértést a rendész, joga van felszólítani, ha ez nem jár eredménnyel, soron kívül értesítheti az illetékes hatósági szervet, valamint annak kiérkezéséig visszatarthatja az intézkedés alatt álló személyt.

Azt írják, mindez a magyar állampolgárok érdekében, védelmében történik, fő cél a lakosság biztonságérzetének növelése. Valószínűleg hamarabb fogunk velük találkozni, mint ahogy erről helyben tájékoztatást kapnánk.

Tessék mondani, mire készülnek, hogy ki kell őket vezényelni?

fotó: Debrecenből - honvedelem.hu / Péter Gregely

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2315539152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása