Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SZÜCSNÉ POLGÁRMESTER: Tatabányán 10 ezer koronavírusos beteg várható

szucsne-fboldala.jpg

Polgármesterünk tegnap este egyeztetett a kórház főigazgatójával illetve a megyei tisztifőorvossal, amely után videóüzenetében mondta el a legfontosabbak.

Nem az a kérdés, hogy lesz-e járvány, hanem hogy a terjedését mikét lassítják, mert várhatóan a lakosság 80%-a megfertőződik, de a többség szinte tünetmentesen fogja átvészelni, várhatóan 10 ezer ember fog megbetegedni, akinél a koronavírus fertőzés tünetekkel jár.

Az önkormányzatnak ebben az esetben is ellátási kötelezettsége sok tekintetben, vegyük ezeket sorba, hogyan érinti a mostani eset.

Az esetleges fertőzést egy zöldszámon kell bejelenteni, ahol a protokoll szerint kiderítik, hogy indokolt-e a telefonáló mentővel történő intézménybe történő szállítása és ők küldik is a mentőt, ha szükséges.

Fontos, hogy tudni, hogy ún. hatósági karanténba kerül, akinél a tünetek felmerülnek és a mostani protokoll szerinti országokban járt (ami, eddig Kína, Irán, Dél-Korea, Olaszország és tegnaptól Izrael). Erről az intézkedésről, érintettek hatósági határozatot is kapnak.

Akinél ez bekövetkezik, annak alapvetően otthon, a családtól elkülönítve kell az adott személynek tartózkodnia a karantén ideje alatt, ahol ez nem biztosítható, azt a személyt az arra kijelölt kórházi szárnyba viszik.

A hatósági karanténban az ellátást az önkori biztosítja, a karantén betartatását a hatóság és a rendőrség emberei ellenőrzik.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6915520476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása