Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KORONAVÍRUS “SZABÁLYOK”: 600 millió elvonás helyből, bírósági szünet, táppénz változások

koronavirusinfo-kormany-hu.jpg

Ilyenkor mindig van egy sanda gyanúja az embernek, hogy döntéshozóink nem csupán a járvánnyal kapcsolatos, annak megfékezéséhez szükséges döntéseket hozzák meg, így szombat délután.

Amint azt jelezték a sajtótájékoztatón, még ma elrendelték, hogy az óvodák és bölcsődék bezárásának jogával újra az önkormányzatok élhetnek

Sok fontos határozat került a mai Magyar Közlönybe, amelyből szemezgettünk . Ezek egy részét korábbi sajtótájékoztatókon már bejelentették.

  • Rendkívüli bírósági ítélkezési szünetet rendelnek el.
  • A település polgármestere a bölcsődei és az óvodai ellátást végző intézmények esetében rendkívüli szünetet rendelhet el. A polgármester a szünet elrendeléséről soron kívül tájékoztatja az emberi erőforrások miniszterét.
  • egyházaknak közel 3 milliárdot adtak a költségvetés tartalékaiból
  • az önkormányzatok működésének támogatásából viszont elvontak 600 milliót
  • A veszélyhelyzet időtartama alatt a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok elvégzése a veszélyhelyzet megszűnéséig elhalasztásra kerül.
  • A veszélyhelyzet időtartama alatt a keresőképtelenségről szóló, a keresőképtelenség és keresőképesség orvosi elbírálásáról az orvosi igazolásokat nem kell kéthetenként kiállítani.

Pont most van itt az ideje, hogy megkopasszák a helyi adófizetőknek járó pénzeket.

Magáról a jelenlegi iskolai oktatást felváltó távoktatásról is ejtettek a rendeletben néhány szót, de ettől nem igazán lettünk okosabbak, talán majd holnap.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8715521302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása