Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

Hamarosan hazamehet a tatabányai csodababa és az édesanyja

 koraszulott_baba_2.jpg

Nem is olyan régen egy kisbaba szülei hálából, mert az orvosok  még az anyaméhben megmentették a kicsi életét, a tatabányai kórházról nevezték el kislányukat. 

Borbála szépen fejlődik, és ha ez így marad a húsvétot már otthont töltheti. Bardóczy Zsolt főorvos, a szülészeti osztály vezetője elmondta, az anyukát ikerterhessége 19. hetében spontán vetéléssel szállították be a kórházba, sajnos a kisfiút nem sikerült megmentiük, de Borbálát igen. Az volt a szerencse, hogy kétpetéjű ikerterhesség volt, ilyenkor külön burok és lepény teszi lehetővé a magzatok külön keringését. A fertőzés veszélye miatt gyorsan kellett cselekedni, az orvosok tájékoztatták az édesanyát a kockázatokról és a lehetőségekről is, majd az ő döntése után megkezdték a műtét.

Elsődleges szempont az anya életének megmentése volt- Bárdóczy a Kemmának elmondta, az hogy a második baba életét sikerült megmenteni a kollégái szakmai felkészültségének is köszönhető, raádásul a műtét követő 72 óra kritikus állapotnak minősült. Az anyukát pár napig altatásban tartották, majd két hétig még a kórházban maradt, ezek után szigorú megfigyelés mellett hazaengedték. A terhesambulancián folyamatosan ellenőrizték a kismamát, akinek hamarosan újra be kellett feküdnie a Szent Borbálába. Az orvosok próbálták késleltetni a szülést, de a szerencse is melléjük szegődött a kislány burokban született, ez a koraszülött babáknál nagyon előnyös, mert a burok védelmet nyújt számukra.

A kismama, Szilágyi-Bogár Henrietta elmondta, hogy a méhét is elveszthette volna, a műtét során nagyon sok vért vesztett, kétséges volt, hogy megtudják-e menteni a babát és az anyuka méhét. 

Amikor felébredt, az első kérdése az volt,  van-e baba, a kismama azt is elárulta, hogy akár még kistestvére is lehet Borbálának.

A szülők egyelőre még nem tudják, újra belevágnának-e a dologba. Henrietta most úgy érzi, még egyszer nem tudná végicsinálni. Persze az is lehet, hogy idővel elhalványulnak az emlékek.

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2815504498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása