Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI ANTIKOMMUNISTA CICAHARC: Helyi politikusok gyalázták az emléknapot

mi_hazank.jpg

Még mindig megy a cicaharc a pártok között a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja miatt Tatabányán, mindenki veri a mellét, hogy mi vagyunk a legnagyobb antikommunisták a világon meg hasonlók.

Az “ügy” persze abból indult ki, hogy a városi ünnepségen Fekete Miklós alpolgármester tartotta beszédet, aki bizony pártfunkcionárius volt anno. Az a helyzet, hogy ez tényleg nem szerencsés, mondhatnánk nem elegáns, nagyon nem, még akkor sem, ha Feketének nyilván nem lehettek hatalmas bűnei a kommunista/ szocialista érában, de a személye joggal sérthet bizonyos érzékenységet. Szücsnének szólnia kellett volna, hogy “Miki, ezt talán most ne.

Nem szólt, gondolom, ez is valami kóbor megegyezés része, maradjon is az ő titkuk. Ebbe a “kátyúba” nem lett volna szabad belelépni, mert rögtön lehetőséget is adtak arra, hogy Mi hazánk tüntetőlegesen hátat fordítson Fekete beszéde alatt, a helyi fideszesek meg egy másik időpontban tartsanak egy úgynevezett polgári megemlékezést Kupcsok Péter vezetésével, aki bárhol, bármikor bevethető. 

A baj csak az, hogy a kormánypárt úgy építette fel az antikommunista imidzsét, hogy a soraiban a mai napig olyan emberek ülnek, nem is kevesen, akik hűen szolgálták a kommunistákat. Ez tény, már minden iskolás gyerek kívülről fújja Tatabányán is. Ráadásul a nagy hős Fidesz akadályozta meg az ügynöklisták nyilvánosságra hozását, nyilvánvalóan nem kell mondanunk, miért. Pedig ők aztán megtehették volna, sőt, a mai napig megtehetnék, csak nem állt érdekükben, mert ha kiderülne, mi van azokban az aktákban, még a Holdon is kiábrándulnának belőlük, mondjuk már lehet, hogy kiábrándultak ők is. Ráadásul az külön idegesítő volt, hogy a Facebookon vastagon kihangsúlyozták, hogy az ő megemlékezésükön kétszer annyian voltak, mintha ez bármilyen legitimációt jelentene.

És a Fidesz mellett itt van a Mi hazánk is a maga karlendítős, náci szimpatizáns bizottsági tagjával, akik természetesen hisztiztek egyet, némi joggal persze, de neki sem kellene, a fentebb említett dolog miatt.

Szóval egyik oldal sem ártatlan, és csak azt tudnánk mondani, több alázatot várnának el a tatabányai emberek, és főleg azt, hogy egy ilyen fontos emléknapot senki ne használjon fel politikai haszonszerzésre, mert az áldozatok emlékét gyalázza meg.

Fotó: youtube

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2415493824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása