Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN TALÁLTUK MEG A LEGNAGYOBB POLITIKUSI TEMETŐT! Erre mennek adóforintjaink

kem-onkorm-popovicskeppel.jpg

Nyugodtan értelmezhetik szó szerint a címet, hiszen az alábbiakban a számok alapján jól látható lesz a tény, mire is mennek el az Önök adóforintjai részben.

Magyarországon nem csak a településeknek vannak önkormányzatai, hanem a megyéknek is. De mit csinálnak ezek, mi a funkciójuk? Átvizsgálva a gazdálkodásukat, egészen meglepő dolog derült ki ezzel kapcsolatban.

A Komárom-Esztergom megyei önkormányzat 2018-ban közel fél milliárd forintot költött el, és ez szinte teljesen egészében a képviselők fizetésére és a szervezetek működésére ment el. 

Az évtized közepén még a megye az összes kiadása harmadát-felét fordította a képviselői bérekre, költségekre és az arány utána folyamatosan nőtt. Sőt, még a fizetések is nőttek, pedig a megyei önkormányzatok feladatai, és ezzel a költségvetésük folyamatosan olvadt lefelé.

Az összes személyi és dologi kiadás, ami alapvetően a szervezet működését segíti, az összes kiadásnak közel 90 százalékát tette ki 2018-ban, miközben összesen csupán 60 millió forintot költöttek fejlesztésekre. De akkor mi szükség van ezekre a szervezetekre?

Az a kép alakulhat ki a megyei önkormányzatok gazdálkodásának elemzése alapján, hogy ezeknek az egyetlen feladata, hogy jól fizetett állásokat biztosítson a vidéki politikusoknak.

Ami azt illeti, a fél milliárd forint összes kiadás alapján tényleg teljesen elhanyagolható szerepük van a megyei önkormányzatoknak. Talán nem is csoda, hogy az Európai Unió statisztikai hivatalának, az Eurostatnak az adataiban nem is szerepelnek. 

Ráadásul a megyei önkormányzatok alá egyébként Tatabánya polgárai nem is tartoznak, csupán a kisebb települések lakói (hiába vannak köztük tatabányai politikusok, nem szavazhatunk rájuk helyben). 

De még az ő életükben sem olyan fontosak ezek, hiszen a települések által elköltött adófizetői forintokhoz képest is  elenyésző a megyei önkormányzatok költségvetése.

Álljanak itt a főbb számok, először 2018-ból, a részletes költségvetés ezen a linken elérhető:

Személyi juttatások + közterhek: 254 millió
Dologi és működési kiadások: 169 millió
Felújítás: 0
Beruházás 59 millió
Összesen: 491 millió

 

Ha esetleg arra gondoltak, hogy az új összetételű testület által, az ebben a hónapban elfogadandó költségvetésben lesz változás, akkor csalódást kell okoznunk:

Személyi juttatások + közterhek: 303 millió
Dologi és működési kiadások: 223 millió
Felújítás: 1 millió
Beruházás 114 millió
Összesen: 653 millió

 

Végezetül álljon itt a megyei önkormányzatban jelenleg ülő politikusok listája:

Popovics György /elnök/

Borsó Tibor /alelnök/

Steindl Balázs  /alelnök/

Romanek Etelka  /alelnök/

Dr. Balogh Zoltán László

arbora Zsuzsanna

Fodor Máté Péter

Gyuga Mihály József

Dr. Konczer Erik Ferenc

Lévai Ferenc Gergely

Nagy György

Pálinkás Vilmos

Dr. Popovics Judit

Dr. Szerencsés Gergely István

Turi Bálint

Vajda Bence

Országos összefoglalót a kádertemetőkről, a G7 portál készített

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8915481120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása