Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

EGYEDÜLÁLLÓ TATABÁNYAI KEZDEMÉNYEZÉS: Pótnagyikat és pótnagyapákat várnak

nagyiolvas-ketfiunak.jpg

Nem mindennapi kezdeményezést indított el egy tatabányai hölgy tavaly a Facebookon, létrehozott ugyanis egy úgynevezett Pótnagyit keresünk-kínálunk csoportot, amelyben olyan idős embereket keresnek az odalátogatók, akik szívesen lennének úgynevezett pótnagymamák,nagypapák mindenféle vérségi kötelék nélkül, kizárólag a kölcsönös tiszteletre és szeretetre alapozva. 

Elsőre talán furcsának tűnhet az ötlet, de gondoljunk bele, mennyi olyan család van, ahol már elhunytak a szülők-nagyszülők, vagy olyan rossz viszony alakult ki a családon belül, hogy az “igazi” felmenők nem is látták még például az unokáikat. Sok család olyan helyre költözött Magyarországon belül, hogy több száz kilométerre vannak tőlük. És a gyerekeknek bizony egy idő után hiányozni fog a nagyszülői háttér, sokszor teszik majd fel a kérdést, nekem hol van a nagymamám, nagypapám, miért nem jön el hozzánk karácsonykor, esetleg a születésnapomon? Az a helyzet, hogy e sorok írójának gyermekei is hasonló cipőben járnak, élnek még a nagyszülők, de nem kíváncsiak az unokáikra és ez hatalmas traumát okoz a gyerekekben. 

A Pótnagyit keresünk-kínálunk csoport alapítója elmondta, egy gyermekkori trauma következtében “elvesztette” az édesanyját, aki még él ugyan, de ő  nem tartják a kapcsolatot. 

Ő maga egyébként egy fantasztikusan harmonikus kapcsolatban él, de nagyon hiányzik neki egy szülő, nagyszülő, akinek át adhatja szeretetét, akinek vagy akiknek el tudja mesélni az aktuális problémáit. És sajnos a párja szülei is nagyon messze laknak Tatabányától, nehéz tartani velük a kapcsolatot. A hölgy úgy érzi, rengeteg szeretet gyűlt benne össze az elmúlt évek alatt, amit szeretne valakinek  átadni. A Pótnagyi-csoportot egy debreceni barátnőjével indították el tavaly. Gyakorlatilag kölcsönös szimpátia alapján, és nagyon kihangsúlyozva: mindenféle anyagi érdek nélkül találhatnak egymásra az emberek, mint azt meg is fogalmazta, nem házvezetőnőt keresnek, vagy egy bácsit, aki lenyírja a füvet a kertben. Egyébként ezt a legnehezebb elmagyarázni az embereknek, hogy egy vér szerinti gyerek-szülő kapcsolatot helyettesítő érzelmi kötődésen alapuló kapcsolatot keres. A csoportban nagyon sokan vannak Tatabányáról és környékéről, és a hölgy teljesen biztos abban, hogy meg fogja találni azt a személyt, akit keres. A Pótnagyit keresünk-csoportban természetesen vannak idős emberek is, aki szívesen vállalnák a nagyszülői szerepet, ők pedig pont ennek a fordítottját keresik.

Az alapító hölgyek nem csupán a Facebook csoporttól várja a megoldást, hanem megpróbálják különféle nyugdíjas szervezetekkel is felvenni a kapcsolatot, hátha ott találnak rá a vágyott pótnagyira.

Az érdeklődőknek leírjuk a tatabányai hölgy e-mail címét, ha szeretnék vele felvenni a kapcsolatot: lazamama5560@gmail.com 

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4415461818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása