Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

EZT LÁTNOD KELL! Tatabánya testvérvárosában zseniálisan keltették életre a szocializmust

izveszk-falikep.jpg

Épületdíszeket kelt életre egy orosz művész, amelyek Tatabánya testvérvárosában, Izsevszkben találhatóak és a Szovjetunió fennállása alatt született utcai alkotások.

Így még senki nem látta őket. A lettországi Rigában élő fiatal mozgóképművész, Andrej Persin szülőföldje, az Uráltól nyugatra fekvő Udmurtföld fővárosában, Izsevszkben járva videózta le kedvenc, a Szovjetunió fennállásának derekán született épületdíszeit, ezek után sohasem látott módon mutatja be azokat a világnak, egy animáció keretében.

Persin az első látásra teljesen átlagos orosz városnak tűnő, mára közel 650 ezresre duzzadt Izsevszk utcáinak öt alkotását emelte ki, köztük az egyik kezében gyermekét, másikban pedig egy sarlót tartó anya graffitijét, egy színes, a konstruktivizmus szellemét őrző óriást, egy kórház épületét díszítő, sok alakos kompozíciót, illetve egy vázát festő pár alakját videózta le:

A videót közzétévő 24.hu-n arról is találsz mozgóképeket, hogyan készültek ezek a remek alkotások.

Izsevszk a második világháborúban a városba költöztetett hadiüzemeknek köszönhetően 1989-ig zárt, külföldiek számára egyáltalán nem megközelíthető város termékei világszerte ismertek voltak, hiszen itt születtek a Magyarországon is jól ismert Izs motorkerékpárok, illetve a Moszkvicsok is.

Ha többet szeretnél megtudni testvérvárosunkról, Tatabánya hivatalos oldalán találsz információkat.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1915428528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása