Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NE AZ ÁLLATSZAPORÍTÓK MIATT LEGYEN HÍRES TATABÁNYA: Fontos szigorítás jön

kutyak_2_1.jpg

Az állatok gondozása mellett vagy okán hatalmas gond az illegális állatkereskedelem. Nem csupán magyarországi a probléma, hanem európai szintű, amit jól mutat, ahogy az illegális állatkereskedelem ellen próbál fellépni az Európai Parlament, ugyanis keddi állásfoglalásában javaslatot tesz a kereskedők és tenyésztők szigorú nyilvántartására az egész Európai Unióban.

Az EP egyik bizottságának kedden elfogadott állásfoglalásában azt javasolják,

hogy vezessék be a kötelező nyilvántartási rendszert, amely tartalmazza az engedélyezett tenyésztők és kereskedők listáját, valamint az értékesített állatokat az egész Európai Unióban.

Az EP bizottsága emellett szigorítaná a törvényeket és komoly szankciókkal sújtaná az illegális kereskedőket, és azokat az állatorvosokat, akik hamis útlevelet adnak ki. Az EP várhatóan februárban szavaz az állásfoglalásról, és az Európai Bizottsághoz továbbítja ajánlásait- írja a magyarmezőgazdaság.

Sajnos ebben Tatabánya nemrég tett szert európai hírnévre, amikor nemrég lepleztek le egy Tatabánya környéki illegális állatszaporító telepet. 

Tavaly egy francia stáb látogatott el Magyarországra, az egyik állatvédő csoport tagjai pedig elvezették őket egy Tatabánya környéki helyre, ahol egy szaporító tart állatokat igencsak rossz körülmények között. A tévések legalább negyven állatot számoltak ott össze.

A riport szerint a legtöbb olyan kutya, akit illegálisan juttatnak ki az országból, rossz egészségügyi állapotban van, sokszor soványak, betegek. A francia újságírók aztán a Jófogáson kerestek és találtak is egy 6 hetes beagle kutyát, akit 25 ezer forintért árult egy szaporító. A stáb rejtett kamerával elment a nőhöz, aki egy műanyag kosárban hozta ki a kutyákat. "A kutyák túl fiatalok ahhoz, hogy exportálni lehessen őket, de az eladót ez nem zavarja" - hangzik el a riportban. Az eladó - nem tudván, hogy rögzítik a találkozást - elmesélte, hogy két hete két beagle kutyát adott el Szlovákiába. A vevőknek mutatott egy üres fiolát, és azt mondta, vigyék el egy állatorvoshoz, mutassák meg a flakont és el lesz intézve az adminisztráció. A stáb ezt tette, és így sikerült olyan papírokhoz jutniuk, amivel már ki is tudták vinni az országból a kutyát.

Ezért lehet most nagyon fontos ez a szabályozási szigorítás, hogy minél kevesebb ilyen kutyaszaporító telep legyen nálunk és minden országban, amivel meg lehet gátolni az illegális kutyakereskedelem nagy részét.

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr215426766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása