Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SZERENCSÉTLEN KUPCSOT PETIT SZÍVATJÁK SCHMIDT CSABÁÉK! Tatabányán így meg a Fideszben?

schmidt-kupcsok-vejtey-fbkupcsokoldala.jpg

Azért kezdjük sajnálni ezt a szerencsétlen Kupcsok Petikét, mert már saját társai is szívatják. Habár lehet, hogy csupán ez amolyan beavatási szertartás, vagyis minél nagyobb hülyét csinálsz magadból, annál komolyabb pozícióra pályázhatsz nálunk, úgyis ez a divat a párton belül.

Történt, hogy a frissen, listáról bekerült képviselő és a Fidesz tatabányai szervezetének alelnökeként funkcionáló Kupcsok, “Miért titkolják a polgármester vagyonnyilatkozatát?” címmel komolynak szánt posztot tett közzé. 

Itt szóvá tette, hogy Szücsné Posztovics Ilona a választási kampányban átláthatóságot ígért, de szerinte ezt megszegte, mert nincs kint a város – megjegyezzük elég gagyi - honlapján a polgi illetve a többi képviselő vagyonnyilatkozata. (Azt csak mi kérdezzük, hogy vajon Schmidt Csabáét, aki októberig polgi volt, megtalálta vagy akárcsak kereste?)

Ahogy írja a képviselő, kaptak egy “fülest”, hogy a polgármesterasszony vagyonnyilatkozata nem található meg a város honlapján és amikor a jegyzőtől a bejelentő szeretett volna hozzájutni, akkor ezt elutasították. Ekkor Kupcsok Péter hősiesen bement, mint képviselő, de lepattant, pedig úgy gondolta neki csakúgy odaadják, ehelyett felvilágosították, hogy kérje írásban. És ez szerinte skandallum.

Azt posztjában Kupcsok Péter is elismeri, hogy a jelenlegi szabályok szerint nem kötelező a város honlapján feltüntetni a polgármester vagyonnyilatkozatát, de számonkéri Szücsnét, hogy a választási programjában ezt megígérte.

Mondjuk erre mondják, hogy klasszikus öngól, vagy úgy tűnhet, hagyta magát Kupcsok Peti palira venni. Na, jó, miutána a Kodály-téri részeg útfestést a nevére vette, mi már semmin nem csodálkozunk. Persze véleményüket elmondták róla a környéken élők, mert szerencsétlent úgy elverte Nagy Béla a képviselő választáson, mint szódás a lovát.

valasz-berkovics-kupcsoknak-vagyonnyilatkozatra.jpg

Visszatérve a vagyonnyilatkozatra, a polgármesteri hivatalhoz december 23-án érkezett közérdekű adatigénylés a jegyző személyes betekintést ajánlott, hiszen a törvény szerint a közérdekből nyilvános személyes adat megismerhető, de csak és kizárólag célhoz kötötten terjeszthető. És milyen meglepő, a levél írója azóta sem jelentkezett személyesen. Pedig akkor még Berkovics Gergely volt a jegyző (aki már azóta a Fidesz delegáltja nem kevés pénzért a T-Szol igazgatóságában, csakúgy a függetlenségéről).

Ráadásul a Jogi és Közbeszerzési Bizottság látja el a vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos feladatokat, és nicsak ki a vezetője, igen Pataki Zoltánné akit a Fidesz delegált. Ő bizonyára azóta is várja a jelentkezőt.

Ha nagyon pikírt lennék, és visszautalnánk Kupcsok megjegyzésére, hogy bement a hivatalba, akkor ez azt is jelenti, hogy Patakiné kidobta saját fideszes tagtársát?

Egyébként Berkovics akkori jegyző is leírta, az elektronikus forma elől még ő sem zárkózna el, ha megjelölnék a célt, szóval nem árt előtte tájékozódni. 

Különben Szücsné elég világosan fogalmazott a felvetésre:

„A választási ígéretnek megfelelően nyilvánosságra kerülnek a vagyonnyilatkozatok. Ezt az önkormányzati cégvezetőkre is kiterjesztjük. A közzététel jogi kereteit azonban meg kell teremteni, hiszen a korábbi városvezetés helyi szabályozás szintjén sem foglalkozott az átláthatósággal. Tekintettel arra, hogy hiányos szabályrendszerrel vettem át a városvezetést, éppen a közérdekű adatok kezelésében van bőven teendő – a januári közgyűlésre előterjesztés készült az átláthatóság biztosításáról szóló rendelet megalkotására, ami eddig nem is létezett. A közzétételre ezt követően kerülhet sor.”

Vajon meddig fogják még a helyi fideszes képviselőtársak még szívatni ezt a szerencsétlent? Lassan már nekünk lesz kellemetlen.

kép: Facebook /Kupcsok Péter és Tatabánya MJV/

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljerden@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Érden Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Érden oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8315403250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása