Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SCHMIDT CSABA ÉS A TATABÁNYAI VARÁZSFESTÉK: Hiába vártak választ a Kodály tériek

kodalyterkornyeke-felfestesesszemet_02.jpg

Nagyon nehéz manapság a Kodály tér környékén élni Tatabányán, pláne, hogy ne csesződjön fel a polgár agya attól, ami azon a “vidéken” történik, és amit nem képes megoldani a Schmidt Csaba vezette önkormányzat. Először is vannak a részegen ordibáló és verekedő idióták, másodszor a nagy parkolási para, mármint, hogy pont az ott lakók nem tudnak leparkolni az autóikkal, mert mások foglalják el a helyeket. Gondoljunk csak bele, milyen jó érzés lehet éjszakás műszak után keresgélni a parkolóhelyet. És akkor erre jött a szegény Kupcsok gyerek által agyonreklámozott aszfaltfestés mint megoldás, amin azóta is röhögnek az egész megyében, lehet, hogy már turista csoportokat is szerveztek, hogy mindenki láthassa, hogyan húzzák az egyenest a tatabányai részeg Mekk mesterek. Szégyen, gyalázat.

Ezek után nagy lendülettel a polgármesterhez fordult egy lakó a felfestés kapcsán, segítsen már értelmezni, hogy mi a fészkes fene történt, mert nem olyan vicces a dolog, mint az elsőre látszik. Illetve, hogy miért akarják a képviselőjelöltként induló Fidelitaszos jelölt aláírásgyűjtő-akcióját úgy feltüntetni,  hogy annak micsoda eredménye lett?

Csak pár pontot ragadnánk ki a levélből: 

Az Ifjúság utcában a napokban felfestésre került útburkolati jelek a KRESZ mely rendelkezéseinek felelnek meg?- kérdezte a tatabányai levélíró.

Mert igazából nem lehet tudni, milyen szabálynak is felel meg, mert ha a forgalom elől elzárt terület, akkor fehér színű, folyamatos fehér vonallal körülhatárolt

ha   „ Különösen veszélyes hely”-nek akarják, akkor sárga színű haránt csíkozású festés, ugyancsak sárga szaggatott vonallal, határolva- folytatta.

Ez utóbbi esetén, mi alapján minősítették a helyszínt különösen veszélyes helynek, és miért nem vonatkozik gyakorlatilag az úttest egészére? 

Ha pedig különösen veszélyes hely kijelölése történt, akkor a város valamennyi ilyen jellegű szakaszán felfestésre kerül?  Ha igen mikor, ha nem, miért nem?

Ha családtag érkezik, és a szülő garázsa előtt áll meg, számíthat-e büntetésre, és mi lesz a büntetés jogszerű hivatkozási tárgya?

A parkolási probléma valós okainak megszüntetésére, az éjjel-nappal nyitva tartó egységek működésével kapcsolatban milyen konkrét intézkedéseket tesznek?

Nagyjából ezekre a releváns kérdésekre szeretett volna választ kapni a levélíró.

A levelet június közepén küldte el, nagy bizakodással. Lassan őrölhetnek a hivatal malmai, mert sikerült 1 hónap alatt válaszolniuk, bár nincs benne semmi köszönet, ugyanis, egyetlen kérdésre sem kapott kielégítő választ emberünk, ahogy az már nálunk lenni szokott.

A válaszlevél először a szokásos bullshittel indul, hogy az önkormányzatnak milyen fontos a közlekedés fejlesztése, a parkolók fejlesztése, blabla, blabla. Aztán kis sajnáltatás, hogy milyen nehéz a parkolók számának növelése. (Hát azért vannak, oldják meg, nem?)

Utána leírják neki, amit már ő is tudott, hogy aláírást gyűjtöttek a lakók- némi Fidelitaszos irányítással-, mert az áruszállítók és a vásárlók nem tartják be a szabályokat, ezért e részeg aszfaltfestés.

De tényleg, ez most komoly?  Hogy például az üzlettel szemközt illetve az üzlettől több tíz méterre emiatt festették fel ezeket a buta csíkokat?

Lássuk a lényeget: saját maguk írják le, hogy eddig  alkalmatlanok voltak betartatni a vonatkozó közlekedési szabályokat, akkor mostantól, hogyan fog sikerülni nekik, vagyis mitől?

Kevertek a festékbe egy helyes viselkedésre kényszerítő összetevőt? Vagy Schmidt Csaba látott valami mesét, ahol ilyen varázs festéket használtak? 

Majd a levél végén is leírják, hogy nem tudják ellenőrizni, ki tartja be a szabályokat, csak azt tudják,  hogy sokan nem tartják be, ennyi.

Tessék?

Akkor bármilyen helyi rendelet hoz a tatabányai közgyűlés, nem kötelező betartani a polgároknak, mert az önkormányzat széttárja mancsait, és nem lép fel a szabályszegőkkel szemben?

Ez elég félelmetes.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3414988556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása