Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

2019 ÜGYE: Tatabányára került a tíz éve keresett gyilkos (videóval)

gyilkos_10_ev.jpg

Tíz év után kapták el a brutális gyilkost, akinek az ügyét a tatabányai rendőrök vizsgálják. A rendőrök szerint ez volt az idei év legkomolyabb ügye.

Itt egy újabb bizonyíték, hogy  később érdemes elővenni olyan ügyeket, ahol nem sikerült elkapni a tettest. Nem tudjuk, mit vettek észre jó tíz után az ügyiratokban a nyomozók, de maradjon csak az ő titkuk, a lényeg az, hogy sikerült elkapni a tettest, hosszú ideig tartott, de megérte.

Még 2009 januárjában holtan találtak Egy 83 éves asszonyt a hozzátartozói leányvári házában. A házban talált nyomok, valamint a boncolás azt bizonyították, hogy a nőt meggyilkolták. Valószínűsíthető volt, hogy az elkövető az áldozatot bántalmazta és megfojtotta. A lakásban ugyanakkor kutatásra utaló jeleket nem találtak, valamint a házat saját kulccsal zárta be az elkövető.

A nyomozók akkor a település szinte minden lakóját meghallgatták, igazságügyi orvos-, genetikus- és nyomszakértőket rendeltek ki, ennek ellenére az emberölés elkövetésével gyanúsítható személyt nem sikerült beazonosítani, így a nyomozást 2010 december 27-én felfüggesztették a nyomozást.

A KR Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya 2019. februárjában elrendelte a nyomozás továbbfolytatását, miután újra átnézték a súlyos emberölési ügy iratait.

Ezek után került a képbe L. László 39 éves piliscsévi lakost is, aki hasonló jellegű rablás elkövetése miatt jelenleg is jogerős szabadságvesztés büntetését tölti.

A férfi többször megfordult Leányváron, főleg barátait, ismerőseit látogatta meg, így járt a sértett szomszédjában is, de jó viszonyban volt az elhunyt unokáival, sőt annak házába is bejáratos volt.

L. Lászlót decemberben a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, aki kezdetben tagadta a bűncselekmény elkövetését, sőt a gyanúsítás ellen is panasszal élt. Később azonban beismerte tettét. Elmondta, hogy ittas állapotban a sértett unokáit akarta megvárni az idős nő házában, aki itallal és kávéval kínálta őt. A beszélgetés során összeszólalkoztak, és emiatt bántalmazta az asszonyt, majd a házat bezárva véres ruhában távozott.

A további nyomozati cselekmények elvégzése érdekében az eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya végzi.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy 

kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4415377378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása