Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN IS VÉGE AZ ARANYÉVEKNEK! Most a lakásvásárlók lesznek jó helyzetben

lakaspiac_kakascentrum.jpg

Az ingatlan.com legfrissebb tanulmánya szerint, most a vevők örülhetnek a legújabb lakáspiaci fordulatnak.

Trendforduló látható a lakáspiacon: a megcsappanó kereslet, az árak tetőzése sok városban eladókat terelt a piacra. Kínálati boom várható a jövőben, ugyanis az ingatlan.com mérlege szerint nyár óta 5 ezerrel nőtt az eladó lakások száma a nagyvárosokban - szemlézte a profitline.hu

Budapesten november végén 727 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár, ez júniushoz képest mindössze 0,8 százalékos drágulást jelent. Debrecenben is lényegében stagnáltak az árak.

Van, ahol még tart a lendület, jobbára azokon a helyeken, amelyek eddig jócskán lemaradva követték a trendet, például Kaposvár, ahol még kitart a lendület, és egyelőre két számjegyű drágulást értek el fél év alatt.

Fontos változásokat hoz az idei év a lakáspiacon, eddig az erős kereslet miatt lényegében az eladók diktáltak, ez pedig jelentős drágulást eredményezett. 2019 második felében a nagyvárosokban megcsappant a kereslet, lelassult a drágulás üteme és kínálati boom kezdődött. - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből.

Tatabánya a középmezőnyben található a cég jelentése szerint, egyelőre még növekednek az árak, de már közel sem olyan mértékben, mint azt az elmúlt időszakban megtapasztaltuk.

ingatlanarak-2019dec-ingatlan-com_1.png

Az idén nyáron visszaesett a kereslet a nagyvárosok lakáspiacán, ez pedig az árakra is hatással volt. Nagyon lelassult a drágulás, de stagnálásra is van példa. “Az árak tetőzése pedig azt eredményezte, hogy sokan, akik az eddigi folyamatos drágulás miatt vártak a lakáseladással most kiléptek a piacra, mert már jelentősebb áremelkedésre nem számítani. 

Az ingatlan.com adataiból jól látható a kínálati piac megerősödése, június óta 5 ezerrel több lakást hirdettek meg eladásra, mint amennyi eladó ingatlan kikerült a kínálatból. Szemben a korábbi évek azonos időszakaival, amikor pár százas különbséget mutatott a feladott és lekerülő hirdetések egyenlege.

A jelentés kiemeli, hogy a kínálati piac bővülése ellenére általános árcsökkenés nem várható, inkább stagnálás valószínűsíthető a következő hónapokban, vagyis az eladók fölénye visszafogja a korábbi erőteljes drágulást.

 

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy 

kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9815342672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása