Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HATALMAS ELISMERÉS A TATABÁNYAI HŰTŐS CÉGNEK! Idén a legjobbak lettek a régióban

pegazusdij2018.jpg

Tizenegyedik alkalommal részesültek Pegazus Díjban Magyarország legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásai: a rangos elismerést idén is összesen harminc kiváló gazdasági teljesítményt nyújtó társaság kapta meg az idei díjátadón. A vállalkozások képviselői csütörtök este a Four Seasons Gresham Palota télikertjében tartott gálán vehették át a díjakat, amelyeket a hagyományoknak megfelelően idén is feltörekvő és piacvezető kategóriában, három földrajzi régió alapján ítéltek oda az adományozók.

A díjazottak közös jellemzője, hogy az elmúlt két teljes év során kiemelkedő növekedést értek el: éves szinten átlagosan mintegy 27 százalékkal bővült az árbevételük (külön a feltörekvők körében ez az érték meghaladta az 53 százalékot). Valamennyien legalább öt éve alapított, magyar többségi tulajdonban álló vállalkozások, amelyek jó likviditási mutatókkal rendelkeznek, és 2018-ban pozitív eredményt értek el (legalább EBITDA-szinten, vagyis a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtt). Körükben a legkülönbözőbb iparágak képviselőit találjuk: egyaránt megtalálhatók közöttük élelmiszeripari, gyógyszeripari, építőipari, illetve járműipari tevékenységet végző társaságok csakúgy, mint egészségügyi vagy éppen megújuló energetikai szolgáltatásokkal foglalkozó cégek.

A Pegazus Díjat évente osztja ki az Enterprise Investors, Kelet-Közép-Európa legrégebbi és egyik legnagyobb kockázati- és magántőke-befektető vállalata, a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája.

A Pegazus Díjjal immár több mint egy évtizede az a fő célunk, hogy ne csupán a legnagyobb, már befutott cégek kerüljenek reflektorfénybe, hanem azok a stabilan és megbízhatóan működő kis- és középvállalatok is, amelyek a legjobb úton járnak ahhoz, hogy előbb-utóbb a legnagyobbak közé kerüljenek – mondta Tüske Tamás, az Enterprise Investors országigazgatója a díjátadó rendezvényen. – Ezzel egyrészt nyilvános elismerést kap a kitüntetett cégekben meglévő sikeres vállalkozói szellem és tehetség, másrészt ezek a társaságok pozitív példaként jelennek meg minden hazai kis- és középvállalkozás előtt.”

„Tapasztalataink szerint a díjazottak többsége az eddigi alapokra építve további jelentős fejlődési pályát fut be. Egy részük számára ehhez elegendő továbbra is a belső forrásaikra támaszkodni, míg mások ezt friss tőkét, új piaci módszereket és tapasztalatokat is nyújtó befektető bevonásával valósítják meg, amely lépésben hatékonyan tudjuk támogatni őket”– tette hozzá Edward Keller, a Dentons ügyvédi iroda partnere.

„A nyereséges működés és a hatékony növekedés elképzelhetetlen a megfelelő kockázat- és kintlévőség-kezelés nélkül. Ezért biztosak vagyunk abban, hogy a díj mellé járó cégminősítő megoldásaink is hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek a cégek a továbbiakban is töretlen fejlődési pályán haladva érjék el újabb ás újabb sikereiket” – jelentette ki Keleti József, a Bisnode Csoport Country Manager-e.

Az idei évben első díjat nyert a Nyugat-magyarországi régióból, „Piacvezető” kategóriában a tatabányai Thermotechnika-Crown Cool Kft., amely hűtőberendezések értékesítésével és karbantartásával foglalkozik.

Az eseményen az eddigiekhez hasonlóan idén is a „Piacvezető” és a „Feltörekvő” kategóriákban, összesen 30 magyarországi kis- és középvállalatot ismer el díjjal vagy oklevéllel a szakmai zsűri. A legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozások teljesítményét régiónként – Nyugat-, Közép-, és Kelet-Magyarország – díjazzák.

A PEGAZUS DÍJRÓL

A Pegazus Díj a legdinamikusabban fejlődő magyarországi kis- és középvállalkozások teljesítményét ismeri el. Az elismeréseket a díjat alapító Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat, a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája adományozza.

A díjjal három régió – Nyugat-Magyarország, Közép-Magyarország, és Kelet-Magyarország – legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásait díjazzák. A helyezettek kiválasztásánál az adott cégek növekedési rátája, az elmúlt években mutatott növekedés intenzitása, valamint a vállalkozások átláthatósága szerepel szempontként. Az árbevétel függvényében minden évben két – Feltörekvő, illetve Piacvezető - kategóriában kapnak díjat a kiemelkedő fejlődést bemutató vállalatok. A díjra jelölt cégeket objektív szempontok, nyilvános cégadatok alapján választják ki, pályázni nem lehet.

A Bisnode által rendelkezésre bocsátott nyilvános cégadatok alapján a helyezések végső sorrendjéről az Enterprise Investors szakértői gárdája dönt, figyelembe véve számos kritériumot és a cégek átláthatóságát is. Fentiek alapján tehát a Pegazus Díjat olyan, a feldolgozóiparban vagy a szolgáltatások területén működő vállalkozás nyerheti el, amelyik

  • előző években az adott régió többi cégéhez képest a legnagyobb növekedést érte el
  • magyar többségi tulajdonban van
  • árbevétele előző évben 500 millió forint felett volt
  • előző évre vonatkozó EBITDA érték pozitív volt
  • legalább öt éve alapították és jelenleg is aktív, valamint
  • kielégítő likviditással rendelkezik.

Természetesen alapvető feltétel még, hogy a vállalkozás nem tartozhat a díjat adományozó cégek és azok tulajdonosai érdekeltségi körébe.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5515330658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása