Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYA AZ ABSZURD HAZÁJA: Hamisan vádolta ismerősét szurkálással, de egy másik ügyben megállt a kifosztás vádja

rendor_1.jpg

A Tatabányai Járási Ügyészség büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette és kifosztás bűntette miatt benyújtott vádiratai alapján a bíróság jogerős ítéletében 3 év 2 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a  férfit, aki feljelentésében valótlanul azt közölte a nyomozó hatósággal, hogy egy ismerőse bántalmazta, pénztárcáját elvette, miközben két másik személy az őt megverő férfit a bántalmazásra biztatta.

A vádlott 2017. június 21-én, kora délután, a Tatabányai Rendőrkapitányságon, valótlanul azt állította, hogy aznap, Tatabányán, egy általa megnevezett ismerőse ököllel állon ütötte, amitől a földre esett, onnan felkelt, ezután az ismerőse egy késsel négy alkalommal megszúrta a jobb alkarját. A valótlan feljelentés szerint a bántalmazó férfi a feljelentő rövidnadrágjának zsebéből a pénztárcáját kivette,  azt átnézte és mivel abban nem volt készpénz, a pénztárcát a földre dobta. A hamis feljelentés szerint a cselekmény során végig jelen volt két másik férfi, akik a feljelentett személyt biztatták a bántalmazásra. A vádlott hamis feljelentése alapján a Tatabányai Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt nyomozást rendelt el, ennek során a feljelentésben néven nevezett két személyt gyanúsítottként hallgatta ki, a kihallgatott személyek letartóztatását a Tatabányai Járásbíróság 2017. június 23. napján elrendelte.

A vádlott közel két hónap múlva ismerte be, hogy haragudott a feljelentett személyekre, ezért tett ellenük hamis feljelentést, a sérüléseit magának okozta. A két hamisan megvádolt személlyel szemben az ügyészség a letartóztatást, a nyomozó hatóság a nyomozást,  megszüntette.

A vádlott a kifosztás bűntettét azzal követte el, hogy 2019. április 1. napján, kora délután, egy tatabányai szociális intézmény egyik szobájába bement, és ott az alvó, mozgássérült sértett 20.000,- Ft értékű mobiltelefonját a sértettől legfeljebb 30 centire lévő járókeretről elvette, azt ellopta.

A bíróság a két vádirattal külön indult bírósági ügyeket egyesítette, halmazati büntetésként, az ügyészség indítványára, a különös visszaeső vádlottat 3 év 2 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet a vádlott és a védő a kihirdetését után a tárgyaláson, az ügyész a jogorvoslati nyilatkozat megtételére fenntartott 3 napon belül tudomásul vette, így az jogerős.

(ügyészség)

 A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6215325312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása