Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN MEGVETTÉK BODA BÁNKOT A FIDESZESEK! Csak magát építi a Mi Hazánk helyett is

bodabank-mihazank-nemajobbik.jpg

Megvolt hát a cirkusz a csütörtöki városi közgyűlésen, örülhetnek Schmidt Csabáék, megint nem lett alpolgármestere Tatabányának. Fekete Miklós pedig komoly áldozatok ellenére sem lett a város második embere.

Érdekes, hogy a legkényelmesebb helyzetben a Mi Hazánk-os Boda Bánk László van, aki mint azt ő is kimondta, úgy gondolja, a mérleg nyelve szerepét tölti be a képviselő-testületben. 

Mondjuk, ha jobban megnézzük, érdekes az a mérleg, mert a helyi fideszesek keményen támogatják Bodát és viszont, biztosan szép zsíros megegyezés született köztük, nem a véletlenek összjátékának köszönhető az egész. 

A helyzet azért pikáns, mert a Mi Hazánk, vagy inkább egy személyben maga Boda képviselő, van túlreprezentálva a bizottságokban. Ahhoz képest, hogy milyen kicsi az itteni párt, és milyen kevesen szavaztak rá, 3 bizottságban foglal helyet Boda Bánk, és másik kettőben pedig párttársai  csücsülnek. Ráadásul úgy, hogy ezekről a helyekről a fideszesek mondtak le a javukra. Hát nem érdekes?

A fideszes Bereznai Csaba kérte, Boda képviselőre szabva, azt az SZMSZ módosítást (ami a közgyűlés működési szabályait sorolja fel), hogy egy képviselő ne csak két, hanem bármennyi bizottsági tagságot birtokolhasson. Szóval egy kicsit ízlelgessük: Schmidték adták be módosító indítvány formájában, a közgyűlés pedig el is fogadta azt.

Mondjuk az már újabb kérdéseket vet fel, hogy ha ilyen jó a lobbi-ereje Boda Bánknak, miért nem építi lényegesen jobban saját pártját? Ha már öt bizottsági helyet kapott összesen, akkor miért nem szorított helyet még több párttársának is, hadd fejlődjön tovább a tatabányai Mi Hazánk szervezete. Mintha ez a szervezet azért kellett volna neki, hogy le ne maradjon a képviselőségről ismételten. De nem, ő mint a mérleg nyelve szinte mindent magának akar, és a legtöbb dolgot eddig el is ért, mint aki hatalmas puszipajtása a helyi fideszeseknek.

Egyelőre tehát úgy néz ki, Schmidt Csabáék ígértek többet, ennyi erővel Boda képviselő átülhetne a Fidesz-frakcióba is.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9815322166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása