Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

RENDKÍVÜL VESZÉLYES TELEFONOS ÁTVERÉS TERJED: Tatabányán is veszélyben vagyunk

atveres_telefon.jpg

Egy újfajta bűncselekményre hívja fel a figyelmet a rendőrség. Az átverés lényege az, hogy csalók megcsengetnek minket telefonon, és ha visszahívjuk őket, akkor akár több mint 2000 eurós költségünk keletkezhet.

A rendőrség tájékoztatása szerint Európában már több ilyen eset történt, már nálunk is próbálkoznak a csalók. A bűncselekmény folyamata a következő: a mobiltelefon kijelzőjén megjelenik egy nem fogadott hívás. Erre az értesítésre sor kerülhet anélkül is, hogy a telefon megcsörrenjen. A mobiltelefon-tulajdonos, miután megnézte, hogy milyen számról van szó és azt mindjárt kitörli, abban az esetben további következménye nem lesz. Viszont ha felhívja a csalók által használt számot, akkor az áldozatukká válik.

A veszélyes hívószámok a következők: +39., +390., +391., +392., +393., +394. A rendőrség által említett konkrét esetben ez a szám a +393193260045 volt. 

 konkrét esetben a mobiltelefon tulajdonosa visszajelentkezett az említett számra, és ezzel az egy hívással több mint 2000 eurós (600 ezer forintos) költsége keletkezett.

Ha ugyanis visszahívjuk ezeket a számokat, nincs lehetőség rá, hogy megszakítsuk a vonalat, így óriási költségek keletkezhetnek a telefonszámlánkon- hívja fel a figyelmet Kuti Erika rendőr őrnagy.

(origo)

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr715318298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása