Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MEGINT BOTRÁNYOS A TATABÁNYAI KÖZGYŰLÉS! Feketééket csőbe húzták a fideszesek

varosazatb4.jpg

A második közgyűlés menetén az látszik, hogy a Fidesz kedvének megfelelően alakították a napirendet, hiszen a kényes döntéseket délutánra halasztották az elején, az ő kérésükre. Az Összefogás képviselői ebbe rutintalan módon belementek. Azt is el tudjuk képzelni, hogy a Fidesz képviselői beígérték nekik, hogy elfogadják majd az SzMSz módosítást és egyebeket, csak szavazzák először meg, amit ők akarnak, bárki is terjesztette elő. Aztán előjöttek az igazi véleményükkel és jól megszívatták a Fekete Miklós vezette frakciót.

Tárgyalta a testület Schmidt Csaba előterjesztését a Sárberek-Bánhida aluljáró megépítésének támogatását. A volt városvezető szerint a beruházáshoz még 262 millió forint forrás megelőlegezés szükséges, amennyiben a  kormány nem fizetné ki a pénzt, akkor saját forrásból fizesse ki az önkormányzat. Nemrég mi is írtunk a problémáról, és feltettük kérdéseinket az üggyel kapcsolatban. Schmidt Csaba Szücsné kérdésére elmondta, hogy nincs garancia arra, hogy a kormány kifizeti ezt az összeget, de akkor is ki kell fizetni saját forrásból. Lusztig Péter megkérdezte a volt városvezetőt, hogy miért nem szerepelt ez az ügy a polgármesteri átadás-átvétel alkalmával, Schmidt azt válaszolta, hogy minden projekt szerepelt, tehát az is. Szücsné azt mondta, igazából több forrást kell biztosítani, így erről ne most, hanem januárban a 2020-as költségvetés vitájában döntsenek. A képviselő-testület végül egyhangúlag megszavazta a 262 milliós előleget. 

A képviselők döntöttek a VI-os telep egy részének rehabilitációjával kapcsolatban, és megszavazták, hogy az önkormányzat vállalja át a nem önkormányzati lakások szennyvízbekötését is. Boda Bánk László nem szavazta meg az előterjesztést, a politikus azt tartotta volna elfogadhatónak, ha 5 éves kamatmentes kölcsönt kapnak az érintett lakástulajdonosok. 

A közgyűlés megszavazta a Tatabányai Sport Klub hiányzó plusz önrészének kifizetését az Árpád Gimnázium tornacsarnokával kapcsolatban. 

Mint az várható volt az SZMSZ-tárgyalásnál kitört a balhé a közgyűlésben. Bereznai lendült támadásba legelőször, kifejtette, nem érti, mi történt,  ebéd után megegyeztek a frakciók, és most teljesen más dokumentumot terjesztettek be az Összefogás képviselői. Schmidt Csaba ügyrendi javaslatot nyújtott be, vegyék le napirendről a módosítást és az alpolgármesterekről való szavazást is. Ennél a pontnál az aljegyző felhívta a figyelmet, ha ma nem történik meg a módosítás és az alpolgármestereket nem választják meg, akkor a közgyűlés törvénysértő. Boda Bánk szerint kabaréba illő, amit most folyik. Aztán nagy nehezen csak megszavazták az SZMSZ módosítását, módosító indítványokkal kiegészítve. Csak azt sajnáljuk, hogy pont ennél az izgalmas résznél szakadt meg közvetítés, lehet a net sem bírta ez a szerencsétlenkedést, vagy még mindig hűségesek előző gazdáikhoz a tévések.

Ezek után zárt üléssel folytatódott a testületi ülés. Hat óra felé várhatóan már eljutnak az alpolgármesterek megválasztásáig, annál is inkább, mert az a napirendi pont tartogat még meglepetéseket mindenki számára.

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3815318670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása