Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MINDENT MEGTESZNEK, HOGY VISSZATÉRJEN SCHMIDT CSABA? Avagy “lesz még ennek böjtje”-effektus

schmidtcsaba-hirado-hu.jpg

Orbán békejobbot nyújtott Karácsonynak, ám eközben az amúgy zsebben lévő bal kezével hátba vágta Gulyás Gergelyt, és arra utasította, hogy vágja át az ellenzéki települések nyakát....

Tegnap, 2019. november 13-án, G. Gergely nagykorú, foglalkozására nézvést kancelláriaminiszter egy törvényjavaslatot terjesztett elő.

Vagyis a nagyszerű Gulyás Gergely hátba lett baszarintva - Orbán által - és mint egy megakadt lemeznél, a tű tovalendült, majd máris a következő számot kezdte játszani. Nem, dehogy. Nem! - persze - ezek a mocskos pribékek egyáltalán nem azt akarják, hogy totál kivéreztessék a nem kormánypárti városokat! Dehogy! Alja, balliberális kamupropagandát terjeszt, aki mást állít!

A helyzet az, hogy a fideszes városok eddig is azt csinálták mindennemű averzió és kétség nélkül, amit a Fidesz teljhatalmú ura előírt nekik. Nyilván ő egy szegény miniszterelnök, akinek semmije sincs, így ahhoz sincs egy fikarcnyi köze sem, hogy a Mészáros Lőrinc által jegyzett vállalkozások viszik a városoknak nyújtott - zömmel - az EU adófieztőinek pénzéből nyújtott, állítólagos állami támogatásokat. Dehogy! Ő egy puritán ember. A Mészáros meg egy igazi géniusz, aki Mark Zukkerberget megszégyenítő lángelmével építette fel - 2010 óta - a pár százezres gázszerelői bizniszéből kinőtt, mára már napi milliárdos bevételekkel működő birodalmát. Most akkor mi van? Barátok, mert földiek. De a miniszterelnök nem foglalkozik üzleti ügyekkel...

 Na már most a fideszes városok, és eddig a Tatabánya élén álló volt figura is, a legelvtelenebb módon kiszolgálták ezt a pénzgyárat. De jöttünk mi, és például Tatabányán a helyi pénztárost, és az általa kiépített kifizetőrendszert leváltottuk. Micsoda öröm, ugye ? (Egyébként az!)

De aki esetleg nem ismerné a Magyarországot egy személyben, ám persze tök demokratikusan irányító embert, annak most szólok: ez a pali nem felejt! Soha egyetlen személye elleni támadást, az érdekeit sértő, vagy a személyét negatívan támadó, a még akár pitiáner szintű ügyet sem felejt/felejtett el. Mindenkit utolér, mindenkivel elszámol. Olyan ez, mint a Trónok harcának Lannister családja, akiknek jelmondata: "Egy Lannister mindig megfizeti az adósságát" Ha kell, egy fej elvesztésével, méreggel a borba, ha kell, hát végszükség esetén aranyban, persze csak a regényfolyamban. Na ilyen ez a gúnyos mosolyú, pökhendi alak is. És ilyenek az őt pincsikutyaként kiszolgáló Schmidtek, Bereznaik és a többiek.

Tatabánya leváltotta a helyi fideszes rendszert  kiszolgáló kiskirályt. Vele együtt, a helyi rezsim elvtelen kiszolgálóit is. Sok más városban is ez történt. És Orbán nem felejt. Minden adósságát - mint egy igaz Lannister - megfizeti. Emlékszünk Esztergomra? Ugye-ugye. Ott elég volt, hogy Tétényi Éva ellen már másnap elkezdett áskálódni a fideszes közgyűlési többség. Ott elég volt, hogy évek aljas és mocskos munkájával, a helyi fideszes frakció tönkre vágta a várost. Orbán köszönte szépen! Ott nyilván arannyal fizetett ez a kis Lannister... De a tatabányaiak úgy döntöttek, ellenzékbe száműzik a helyi fideszt. És sok más város is így döntött.

Na most ekkor nyilván azonnal átcsatornázták a beruházásokat az országos Lannisterünk gazdasági megfejtői. Ami már el volt sikálva az itteni szinten, mint pl a Lölö-pláza, az le fog futni. Efelől senkinek se legyen kétsége. De azért maradt még adósság bőven, amit ugye egy Lannister ki is fog egyenlíteni.

És Orbán ekkor hátba verte a kis Gulyás gyereket, és a tű ugrott, tegnap hirtelen eszébe jutott Gergőcinek, hogy hát épp racionalizálni kell itt egy, s más dolgot. És tegnap este, szépen jött a bünti, egy törvényjavaslat képében. És megint jön a fideszes legundorítóbb maszlag, miszerint "Ha a parlament úgy dönt, akkor bevezethetjük ezt az intézkedést." Mert hogy döntene srácok? Többségetek van a parlamentben. Olyan aljasságot szavaznak meg a droidjaitok, amit csak ki bírtok találni! És ezután majd küzdjenek a települések ellenzéki testületei, mint disznó a jégen. Jön 5 év, amikor hülyét csinálhatnak magukból, és majd a nép - ahogy szokta - 5 év múlva visszakönyörgi a fideszt. Ha lesz 5 évük.

De 2022-ben országgyűlési választások lesznek. És innentől rajtunk, valamint azokon a szervezeteken múlik ennek a korrupt és velejéig romlott rendszernek a sorsa, akik most egy-két helyen képesek voltak összeállni. Ha 2022-ben ez az ország nem zavarja el ezt a Fidesz nevű céget, akkor pedig jön a legkisebb Lannister (nem, nem Tyrion, a törpe) és minden magyar állampolgárnak megfizeti az adósságát! Kétség se férjen hozzá emberek: kedves fidesz hitűek, és kedves olyan emberek, akik valódi elvek mentén szavaztak eddig a fidesz nevű Zrt.-re!

Szóval most jött a mi kis Lannister Viktorunk és a tatabányai ésszel, a fejlődés érdekében leadott szavazati által nála keletkezett adósságát behajtja az önkormányzatokon.

Most majd például Szücsnééknek nem szembeszélben kell dolgozniuk, drágáim, á dehogy! Egy felszállni készülő 747-es turbinaszelében, így egyszerre!

A minden kétséget kizárólag, Lannister Viktor által, G. Gergely tollába mondott adósság megfizetés, minket - érdieket - leginkább érintő pontjai a következők:

Megszüntetnék a megyeszékhelyek járási hivatalait, feladataik visszakerülnének a megyei kormányhivatalokhoz. A járási (fővárosi kerületi) hivatalok a jövőben csak járási szintű ügyekkel foglalkoznának, a megyei szintű ügyeket a fővárosi és megyei kormányhivatalok látnák el.
Az önkormányzati jegyzői építésügyi feladatok is a kormányhivatalokhoz kerülhetnek. Mi több, a települési önkormányzatok mindazon vagyona és vagyoni értékű joga, amely a jegyző építésügyi igazgatási feladatainak ellátását biztosítja, 2020. március 1-jétől az állam (azaz a kormányhivatal) ingyenes használatába kerülne. Az átvételről a kormányhivataloknak 2020. január 31-ig kell megállapodást kötniük a polgármesterekkel. A megállapodás alapján átveszik nemcsak az ingó- és ingatlanvagyont, hanem a feladatokat ellátó köztisztviselőket is. Megállapodás hiányában a kormányhivatal 2020. február 15-ig határozatban dönt a megállapodás tartalmáról, amivel szemben közigazgatási pert lehet indítani.
A szabálysértéseknél a jelenleg a járási (kerületi) hivatalokhoz tartozó ügyeket is áttennék a  rendőrséghez, amely így általános szabálysértési hatóságként működne. A fővárosi és megyei kormányhivatalok hatósági eljárásainak egészét érinti, hogy a járási hivatalok döntéseit közvetlenül a hivataloknál nem lehetne a jövőben megfellebbezni, csak a bíróságokon. Hasonlóan a fővárosi és megyei kormányhivatalokhoz, ahol ez a döntés már 2017. január 1-jével megszületett.

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd po

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1715306384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása