Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÓRIÁSI BAJBAN TATABÁNYÁN A GERECSE KAPUJA! Az étterem csak 1(!) évig bírta, a választás után bezárnak

gerecsekapuja-youtube-tktv.jpg

Bezár a Gerecse Kapuja Étterem. Na és, kit érdekel, mondhatják sokan, hiszen vállalkozások jönnek mennek, miért lenne ez a kivétel ez alól. 

Talán - és ezt halkan jegyezzük meg - ez egy jellemző példája volt az elmúlt és az elkövetkező időszak elkészülő látványberuházásai kapcsán. 

Miről is beszélünk?

Az étteremben egyébként telefonon érdeklődtünk erről, a bezárás tényét a dolgozók nem tagadták, de a főnökükhöz irányítottak, aki több felvilágosítást tud adni, ha akar.

A bezárás tényét a Vértes Agórájából és más forrásaink is megerősítették. Nem hivatalosan, hozzátették, hogy a jelenlegi üzemeltető szerette volna hamarabb lezárni az óriási veszteségei miatt, de érthető módon kérték tőle, hogy az önkormányzati választás előtt ezt ne tegye, nagyon kellemetlen lenne ez Schmidtéknek.

Gyakorlatilag eddig, icipicivel tovább, mint 1 év bírta finanszírozni az üzemeltető a veszteséget, amelyet a hozzáértők előre megjósoltak. Egész egyszerűen brutális volt a fenntartás költsége, és a tavasz elején életbe léptetett költségcsökkentő intézkedések sem tudták megmenteni, egyszerűen teljesen elhibázott a konstrukció.

Már a nyitás után néhány nappal változtatásra kényszerültek az “ötletgazdák”, tekintettel arra, hogy a Gerecse Kapuja megnyitásakor sokan megfogalmazták azon véleményüket, hogy miért nem olcsó és finom kajákat árulnak majd ott a túrázóknak. Sokan értetlenkedtek, mégiscsak nekik készült a központ, és nem az öltönyös potentátoknak. 

Az étterem akkor próbálta megnyugtatni a látogatókat, lesz olyan hely is, ahol szendvicset, hot-dogot, kolbászt stb.. lehet majd kapni. Ahogy írták:

“Terveink között szerepel családbarát menü kialakítása. Az étterem közelében szeretnénk kialakítani egy olcsóbb, mindenki számára elérhető helyet. Kínálatunkban fog szerepelni Gerecse szendvics, hot-dog, kolbász, fagylalt, üdítő, stb. ahol kellemes környezetben elfogyaszthatják ételeinket a nagycsaládosok és a megfáradt turisták is.”

Úgy tűnik azonban ez sem tudta megmenteni a vállalkozás, de lehet, hogy a projekt megítélése sem tett nekik jót.

Tulajdonképpen az egész Gerecse Kapuja projekt egy értelmetlen koncepció mentén elköltött, feleslegesen elporolt százmilliókról szóló Schmidt Csaba-féle hagyaték. 

gerecsekapuja-atadas2018.jpg

Már a megnyitó kapcsán erősen reklamálták a tatabányai polgárok, hogy zártkörű rendezvény keretében adták át a Gerecse Kapuját.

Ahogy fogalmaztak,

" Tatabánya lakosainak nevében KÖSZÖNJÜK A MEGHÍVÓT a megnyitóra! Ilyen még nem volt, hogy ZÁRTKÖRŰ RENDEZVÉNYEN NYITNAK MEG EGY ILYEN VÁROSI INTÉZMÉNYT!

Tehát csak azokat nem hívták meg, akiket a leginkább kellett volna: a polgárokat. Nem is értem, miért lepődnek meg rajta, hiszen a cinizmus Schmidt Csabáéknál alap, szociális érzékenységük alig, viszont szociális fóbiájuk meg a saját, tatabányai polgáraiktól való tömegiszonyuk annál inkább jellemző volt, legalábbis ez a húzás is erről árulkodott.

A sok fideszes által istenített Bencsik János is azzal próbált takarózni, hogy az átadó egy puritán esemény volt:

“Az Önkormányzat döntése értelmében a szakmai partnerek jelenlétében - meglehetősen puritán módon történt meg az épület átadása.” - válaszolta akkor egy, az oldalán kommentelőnek az országgyűlési képviselő.

A Gerecse kapuja megnyitása szimbóluma lett ennek a kurzusnak: a tatabányai elit és a hétköznapi tatabányai polgárok szétválásának, ami már régebben elkezdődött, de azóta is csupán erősödött.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8215283046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása