Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

LEMENT A TATABÁNYAI POLGÁRMESTERJELÖLTEK ÁLVITÁJA! Sok értelme nem volt

szucsne-schmidt-boda_1.jpg

Na kérem, tegnap este majdnem megtörtént a csoda, de aztán mégsem: este 6 órakor elkezdődött a tatabányai polgármesterjelöltek vitája, vette a helyi tévé meg minden, bár úgy tűnt, csak online lehet nézni, ami azért elgondolkodtató. De legalább láthattuk Szűcsné Posztovics Ilonát, Schmidt Csabát és Boda Bánk Lászlót, amint éppen mozog a szájuk, de nem nagyon mondanak semmit. Mert vita az semmiképpen nem volt, inkább a vita paródiáját láthattuk, ha volt türelmünk végignézni ezt a koncnak odadobott valamit. Az a helyzet, hogy akkor lett volna értelme ennek az egésznek, ha nem egy stúdióban vagy annak látszó szobában tartják, hanem tényleg nyilvánosan, a közönség szeme láttára, akik rögtön reagálnak az elhangzottakra, nevetnek, fujjognak, tapsolnak, anyáznak, ha éppen ahhoz támad kedvük. 

Persze ezt a nyilvános vitát Schmidt Csaba nem vállalta be, helyette egy számára nagyon otthonos terepen, a város által fizetett médiában szólalt meg, hogy azért lássák az emberek, elment ő vitázni. Ja, persze, így könnyű! A vita előkészítése és a menete dilettáns módon lett megoldva, a három perces időkeretekkel meg csupán azt érték el, hogy érdemben ne lehessen vitázni, és pont ez volt szerintem a nagy terv: elbújtatni Csabát az érdemi kommunikáció elől. 

Az már Posztovicsnak és Bodának róható fel, hogy akár egy okos tanuló másodpercre betartották a játékszabályokat, nem kellett volna. Schmidt Csaba, mint aki szívlapátot nyelt, ült  a kis foteljében is próbálta a bölcs politikust játszani. És még így sikerült valótlanságokat mondania, nem tudom, hogy annak a három embernek feltűnt-e aki nézhette ezt a “műsort” amit a vasútállomásról mondott: hogy azért nem kaptak pénzt a vasútállomásra, mint Tata meg a többiek, mert ők újat akarnak építeni, és nem felújítani. Na, de kérem, már tavaly márciusban el kellett volna készülnie az egésznek. És Bencsik János szerint meg azért nem lett állomás, mert uniós követelményeknek kell eleget tenni és  az nagyon bonyolult. Most akkor melyik az igaz állítás? Nagyjából ez a pont lehetett az egyetlen érdekes momentum a beszélgetésben, meg az amikor a polgármester beígérte 2022-re az új vasútállomást. Ennyi erővel beígérhette volna jövő márciusra is, semmi sem történik, ha nem készül el. 

Boda egyébként szépen alábazsevált a polgármesternek, néha odaszúrt Posztovicsnak, gondolom Schmidt helyett, hogy neki ne kelljen megerőltetni magát, az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje pedig próbálta állni a sarat.

Ennyi.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4815217104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása