Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI DÍLEREK: Sokkal több börtönt akar a kábítószer-kereskedőknek az ügyészség

diler_3.jpg

A Tatabányai Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége, valamint kábítószer birtoklásának vétsége miatt benyújtott vádirata alapján eljárva a bíróság ítéletet hozott, amellyel szemben, két vádlottat érintően az ügyészség súlyosításért, a szabadságvesztések jelentős mértékű megemelése végett jelentett be fellebbezést.

 Az egyik férfi a herceghalmi munkahelyén 2018. évben rendszeresen értékesített marihuánát annak a tatabányai férfinak, aki a kábítószer egy részét elfogyasztotta, a többit pedig Tatabányán több személynek, köztük a harmadrendű tatabányai vádlottnak adta el. A tatabányai férfi továbbá 2018. augusztus 25. napján 00 óra 12 perckor Tatabánya lakott területén marihuána befolyása alatt, bódultan vezette a tulajdonát képező gépjárművet.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben az elkövetők a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a szabadságvesztés mértékét az elsőrendű vádlottal szemben 4 évben, a másodrendű vádlottal szemben pedig 3 év 6 hónapban állapítsa meg a bíróság.

A bíróság az ügyben tárgyalást tartott, amelyen meghozott ítéletében az elsőrendű vádlottat 2 év 6 hó börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, és 648.000,- Ft összegű vagyonelkobzásra, a másodrendű vádlottat 2 év börtönbüntetésre,  2 év közügyektől eltiltásra, 42.500,- Ft összegű vagyonelkobzásra, a harmadik férfit 250.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte.

Az ügyészség az elsőrendű és a másodrendű vádlott terhére súlyosítás végett, a szabadságvesztés mértékének lényeges megemelése érdekében fellebbezést jelentett be az elsőfokú ítélettel szemben. A fellebbezés szerint az elkövetők maguk is fogyasztottak kábítószert, a kábítószer-kereskedelmi tevékenységet hosszabb időn át, legalább 8 hónapon keresztül folytatták, az elsőrendű vádlottal szemben 2-8 évig, a másodrendű vádlottal szemben 2-10 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Az eljárás során feltárt bűnösségi körülményekre figyelemmel egyik vádlott vonatkozásában sem indokolt a büntetési tétel alsó határának megfelelő, illetve ahhoz közeli büntetés kiszabása, lényegesen súlyosabb büntetés kiszabása szolgálja  a büntetési célokat, azt, hogy se a vádlottak, se más ne kövessen el újabb bűncselekményt

(ügyészség).

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8515183362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása