Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HOPPÁ TATABÁNYAIAK! Választ küldött Schmidt Csaba az ingatlanát firtató kérdéseinkre!

schmidtcsaba01-fboldala.jpg

“Pozitív csalódás” ért bennünket, Schmidt Csaba nagyon hamar válaszolt kérdéseinkre az ingatlanával kapcsolatban. 

Tegnap küldtük el kérdéseinket a polgármesternek, aki ma már el is küldte válaszát, nyilván érzi, egy ilyen kiélezett választási kampányban fontos, hogy a választók tisztán lássanak, hogy a polgármesterjelöltek hogyan bánnak a közpénzzel. 

Szeretnénk eloszlatni mindenféle gyanút azzal kapcsolatosan, hogy jelenlegi lakóhelyét pénzügyileg megkérdőjelezhető módon vásárolta Schmidt, ezért néhány konkrét kérdésre kértünk választ tőle:

- Dolgozott-e olyan cég az Ön és házastársa jelenlegi lakóhelyén szolgáló ingatlan építése során, vagy vásároltak-e olyan cégtől, amely cég megrendeléssel rendelkezett, rendelkezik vagy fél éven belül életbelépően rendelkezni fog olyan szerződéssel, amelyet a cég és Tatabánya MJV városa, vagy annak többségi tulajdonában álló gazdasági társaság illetve költségvetési szerve kötött, és ezen utóbbi szerződés nagysága eléri a 2 millió forintot?

- Küldje el 5 évre visszamenően az Ön és házastársa vagyonnyilatkozatát részünkre, illetve ha közzéteszi a nyilvánosság számára is, kérjük küldje el, hogy tekinthetjük meg.

- Amennyiben vásárolták, kitől vásárolták és mennyiért a lakóhely létesítése céljára szolgáló ingatlant?

- Kértük azt is, küldje el részünkre azokat a dokumentumokat, amelyek a lakóhely- beruházás kapcsán a felhasznált források igazolására szolgálnak.

Ehhez képest Tatabánya jelenlegi első embere küldött egy semmitmondó választ, amelyet természetesen változatlan formában közzéteszünk:

“Törvény értelmében mind feleségem, mind gyermekeink, mind én a magam vagyonnyilatkozati kötelezettségemnek minden évben eleget teszek. A nyilatkozatokat nyilvántartó polgármesteri hivatal illetékes a törvény szerinti hozzáférhetőséget biztosítani, ha ezzel kérdése van forduljon dr. Berkovics Gergely jegyzőhöz.

Tatabánya Megye Jogú Város Önkormányzata a város honlapján minden közbeszerzés keretében kötött szerződés letölthető formátumban megtalálható. A 2 millió forint feletti szerződések nyilvántartása is elérhető, valamint közérdekű adatként bármely szerződés kikérhető. Tatabányai Önkormányzat törvénynek megfelelően teljes mértékben átláthatóan működik.

Családi házunk építésével kapcsolatos kérdéseiben elbujtatott vádaskodást visszautasítom. Építkezésre fordított kiadásainkkal már három éve elszámoltunk, ugyanis a CSOK-ot és a hozzá kapcsolódó hitelt folyósító bank felé igazoltuk és benyújtottuk a számlákat, valamint a kifizetést igazoló dokumentumokat mind a támogatási összeg, mind pedig az önerő tekintetében. Aki ennek bármilyen formában az ellenkezőjét állítja annak bírósági eljárásban kell majd bizonyítani az állításait.  

A levélélben foglaltak nyilvános közléséhez csak abban az esetben járulok hozzá, amennyiben az teljes terjedelmében közzétételre kerül a megjelent írás tartalmaként.”-írta válaszában a polgármester.

Szóval igazából nem írt semmit, pontos adatokat nem tudtunk meg, vagyis nem kívánja a tatabányaiak orrára kötni.

Pedig kérdéseink elég konkrétak voltak. Szerintünk jobb volna, ha mindenki előtt tisztázná magát.

Arról már nem is beszélve, hogy a legfontosabb kérdésekről sem nyilatkozik, melyek szerint voltak-e olyan cégek, amelyek az ő házán is dolgoztak, illetve a tatabányai adófizetőkből is hasznot húztak.

A kérdések továbbra is fennállnak: tisztelt Schmidt Csaba, most már hagyjuk a mellébeszélést!


Fotó: Facebook

Itt léphetsz be a BoldogItt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagyírj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8815173218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása