Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

VÁROSI USZODA: ÚJABB ÍGÉRET TATABÁNYÁN! A választások előtt ezt is nagy csinnadrattával jelentik be

uszodaterv-tb-01.jpg

Jobb később, mint soha, mondhatnánk, ami a tervezett új uszoda kapcsán tényleg megállja a helyét. 

A közbeszerzési dokumentumok szerint is hatalmas csúszásban az új 50 méteres fedett uszoda építésével, amit a Buborék helyén húznának fel. Az eredeti tervek szerint ez év végén átadták volna az uszodát, de egyelőre még csak a kiviteli tervek elkészítésére keresnek vállalkozót. A jó munkához idő kell ,a rosszhoz meg...Sajnos nem ez az egyetlen baj a beruházással.

A terület, amely Tatabánya Óváros részben, a Tatabánya Patak völgyében található már évtizedek, az 1920-as évek óta a város vizes létesítményeinek, sportjainak ad helyet

A jelenleg egy nyolcpályás versenymedencével és egy kisebb bemelegítő medencével rendelkező sportuszoda mai formáját több átépítés után, ekkor, az élményfürdő építéséhez kapcsolódó fejlesztések eredményeképpen nyerte el. Az uszoda mellé épület élményfürdőbe kerültek át a beléptetési és közönség öltözői funkciók, a meglévő kiszolgáló épületben pedig a versenyzői öltözők kerültek kialakításra. A fejlesztéshez kapcsolódóan részben megújult az uszodagépészet is, illetve a légtechnika is, amely a sátor túlnyomásos rendszerű felfújását és fűtését is biztosította.

A kiszolgáló épület is részben fel lett újítva az élményfürdő építésekor, azonban nem megfelelő vízszigetelése és szellőzőrendszere miatt több helyen vizesek, penészesek a szerkezetek, az állapotok nem kielégítőek.

A medencék a többszöri átépítésnek és a nem igazán kedvező talajviszonyoknak köszönhetően igen rossz állapotban vannak, a nagymedence leeresztésekor a talajvíz, rétegvíz megemeli a kibélelésre szolgáló fóliát, a medence vasbeton szerkezete nem vízzáró, feltehetőleg több helyütt is sérült, repedt állapotban van, illetve az üzemeltető tapasztalatok alapján a vízgépészeti rendszer is több helyütt sérült, igen nagy a vízveszteség. A medencék oldala nem körbejárható, teljesen a föld süllyesztetten kerültek kialakításra, így javításuk nem, vagy csak aránytalanul magas költségen lenne elvégezhető.

uszodaterv-tb-02.jpg

Az új épület alapvető színei a fehér, sötétszürke illetve a zöldes óceán-kék lenne, szimbolizálva a vizet és  tisztaságot.

Amiről nem szól a dokumentum, hogy addig mi lesz a TVSE úszóival és vízilabdásaival, hol készülnek majd a versenyekre, vajon, hol edzenek az építési munkák alatt. 

Az idősebb uszoda használókról, a senior korosztályról már nem is beszélve. Nagyon nehéz időszak jön rájuk, az már biztos. Ha pedig nem lesz ideiglenes medence, ami nyilván plusz beruházást igényel, teljesen ellehetetlenítik a TVSE sportolóit és edzőit is.

Az már csak halkan jegyeznénk meg, mi lenne, ha inkább egy másik uszodát építenének először, Tatabánya egy másik részén, mielőtt, ezt elkezdik korszerűsítik, ugyanis két uszoda nagyon is ráférne a városra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3415015646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása