Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

PATAKOKBAN FOLYHAT A SÖR TATABÁNYÁN IS! Ma van a nemzetközi sörnap

csapolt_sor.jpg

Szeretem a sört, bizony már nagyon régóta van ez így. Még akkor kezdtem el inni, amikor, ha jól emlékszem, 22 forint volt egy üveg Borsodi. Igazi közepes ízű sör, majdnem karakteres, majdnem finom, szóval iható. Mára sikerült rontani ezen is.

Szóval fiatalként nyomtuk a söröket, minden második korsóhoz tartozott egy kommersz barack vagy szilva, rosszabb napokon kevert. Azóta átnyergeltem a borra, de nyáron a kocsmapulton álló büszke csapolt sör még mindig le tud venni a lábamról. Maga a jéghideg erotika, a sörmániások tudják miről beszélek.

A nemzetközi sörnap a sör ünnepe, melyet 2008 óta minden év augusztus első péntekén tartanak. A nemzetközi ünnep gondolata egy kis amerikai sörözőből, Santa Cruzból indult világhódító útjára. Ezen a napon a sör előtt tisztelegve több, mint száz országban szerveznek rendezvényeket.

Ezt a sörünnepet kezdetben egy amerikai kiskocsma tartotta, majd létrehoztak egy weboldalt és ettől fogva mások is átvették. Azóta bárok, éttermek, kocsmák, sörfőzdék százai csatlakoztak és mára már több mint száz országban ünneplik meg az eseményt. Az ünnep szervezői arra ösztönzik a résztvevőket, hogy ezen a napon hívják meg egy italra azokat, akik egész évben azért dolgoznak, hogy mindig lehessen a sörivók poharában kedvenc italukból. Az ünnep során a nemzetközi barátság jegyében kifejezetten ajánlott, hogy a kedvenc nemzeti sörök mellett fogyasszanak más nemzetek söréből is.

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2714992292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása