Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ITT NYARALHATNÁNAK TATABÁNYAI GYEREKEK! Parlagon heverő milliárdok

gyerektabor-fonyodliget-felveriagaz-magyarhang-hu.jpg

Egyetlen gyerek sincs a fonyódligeti Erzsébet-táborban

Hiába kapta meg a tábort az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány illetve hiába tömték ki 13,5 milliárd forinttal a magyar és az EU-s adófizetők pénzéből, idén egyetlen gyermek sem üdült az alapítványnak ingyen odaadott fonyódligeti táborban – tudtuk meg. A szomszédos nyaralótulajdonosok diákcsoportokkal tavaly óta nem találkoztak, mozgást is keveset láttak az üdülőben - számolt be a Magyar Hang.

gyerektabor-fonyodliget-magyarhang-szabozsoltlaszlo.jpg

A lap tudósítója a helyszínen járt, csak néhány alkalmazottat láttak, egy hete még térdig ért a gaz, szombati látogatásuk idején éppen kaszáltak, volt, ahol halmokban hevertek száraz faágak. A büfé elhagyatott, a strandröplabdapályát felverték a gyomok, a vízparti egészségügyi konténer pedig az áramról és a folyó vízről lekötve árválkodik.

Viszont ez nem akadályozza meg a biztonsági cégnek egy rakás pénz kifizetését, az üdülőt szögesdrótkerítés veszi körbe; kamerák figyelnek, a területet a Fidesz egyik kedvenc biztonsági cége, a Valton Sec Kft. őrzi. 

Az üdülőhöz tartozó, festői szépségű parthoz vezető kaput nyitva találták, ugyanis az alapítvány tulajdonába került partszakaszt szabadstrandnak jelölték ki. A szombati kánikulában a 1,5 kilométeres partszakasz elején akadtak fürdőzők – számos biciklitúrázó csobbant a vízben –, ám jóval többen voltak a szomszédos strandon.

A fonyódligeti tábor is a hátrányos helyzetű gyermekeket üdültető Erzsébet-alapítvány tulajdonában áll. Az alapítványra még 2012-ben külön törvényt szabtak, ennek alapján gondoskodik az Erzsébet-program lebonyolításáról. Az alapítvány több szálon kötődik a Fideszhez: az alapítói jogokat a Kiss-Rigó László püspök vezette Szeged–Csanádi Egyházmegye intézményfenntartója, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyakorolja. Ennek főigazgatója a Fidesz 2014-es szegedi polgármesterjelöltje, Kothencz János. Az alapítvány kuratóriumi elnöke pedig Hornyák Tibor, aki évekkel ezelőtt távozott az Erzsébet Táborok Kft. éléről, azután, hogy a 24.hu kiderítette, napi 110 ezer forintért bérelt úszómedencés házat a Zánkával szomszédos Monoszlón úgy, hogy a táborban saját lakóépületet használhatott volna.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4414945986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása