Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SCHMIDT CSABÁÉK BEISMERÉSE: Tatabányán elcseszték a szemétrendeletet, sok helyen túl sokat kell fizetni

szemet-schmidt-keppel.jpg

Jövő heti ülésén tárgyal a képviselő testület, egy tatabányai szemétrendeletről szóló módosítást.

Olyan módosításról van szó, amelyet pikánssá tesz, hogy mi ezt a problémát már nyilvánosságra hoztuk a társasházkezelők jelzései alapján, de részben emiatt Schmidt Csaba beperelt bennünket.

Röviden, miről is van szó:

Társasházi képviselők illetve lakók is jelezték, hogy más okok mellett is, de az ürítés gyakorisága miatt is lényegesen többet kell fizetni a lakossági hulladék elszállításért. Sok helyen ritkábban is elegendő lenne üríteni.

Maga az előterjesztés konkrétan egy 8 lakásos társasház példáján keresztül mutatja be saját rendeletük tarthatatlanságát, ahol a rendelet egy 770literes kukát ír elő a lakóközösségnek, amelyet háromszor kell üríteni hetente. Ezáltal a minimálisan előírt (nem mellesleg régebben az alpján kiszámlázott díj) 100liter/lakás/hét mennyiség helyett közel 3-szorosát számlázza ki a kukás cég.

Miután egyszerűen megoldható, ezért az ürítési gyakoriságon csökkentenek, ami által a számla is lényegesen csökkenni fog. Lesz még benne tartalék, de első lépésnek megteszi.

Érdekes módon maga az előterjesztést jegyző Schmidt Csaba fogalmaz úgy, hogy nekik kell olyan szabályozást hozni, ami alapján a szolgáltatónál kérhetik a házak, hogy csökkenjen a díjazásuk. Mindezt a legfeljebb 15 albetétből álló társasházak tehetik meg. Ez kb. 40 tömböt érint, amely szerintük nem okoz gondot a szolgáltatónak.

Ehhez képest a fent említett ellenünk indított perben Schmidt Csabáék azt az állításukat szeretnék elismertetni, hogy

“ A valóságban a díjszabásra Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának nincs hatásköre, ugyanis a szolgáltatási díj mértékét és a díjalkalmazási feltételeket miniszteri rendelet határozza meg.”

Lehet, hogy ennyire komoly szöveg- és jogértelmezési gondokkal küzdenek a városházán?

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2514906640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása