Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

“LÖLÖ-PLÁZA” 2.0: Költözik a T-Szol is a 4 milliárdos Mészáros-féle palotába

schmidt_hidas-homlokonmlorinckep.jpg

Azért van bőr a képükön, a Városunk Tatabánya (Schmidt Csabáékhoz és a Fideszhez közel álló) Facebook-oldal is írt a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe is tartozó a Városkapu Szolgáltató- és Üzletház építéséről  Tatabányán.

Na, jó nem úgy, elég csupán arra gondolni, hogy valahogy a posztjukból kimaradt a 2,8 milliárdos kezességvállalás. (Talán miattunk voltak kénytelenek írni.) Hasznos információkat erősítettek meg, és sikerült még durvább képet kirajzolniuk az egész ügyről.

Azt eddig is tudtuk, hogy szolgáltató ház tulajdonosa a T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft. lesz, amely fele részben az önkormányzaté, fele részben a Talentis cégcsoporté (ez a Mészáros-féle érdekeltség).

Az azonban már komoly kérdéseket vet fel, hogy a beruházás finanszírozója a Takarék Bank, amely egészen véletlenül Mészáros Lőrinchez köthető, ahogyan a 24.hu írt róla részletesebben.

Ami még újabb, valószínűleg több száz milliós kérdéseket vet fel, hogy a beruházás HITELRÉSZE 2,8 milliárd forint. Vagyis mint ilyenkor lenni szokott, komoly önrész is társul ehhez, amelynek a felét a T-Szolnak kell hozzátennie. Erre vonatkozóan lövésünk sincs, miből fogja előteremteni a cég, hacsak nem fog újabb pénzügyi injekcióért fordul a Hidas János elnökölte cég Schmidt Csabáékhoz, akik pedig a tatabányai adófizetők pénzét kezelik.

A szép a történetben, hogy a befolyó bérleti díjakból törleszti a hitelét majd a cég. És vajon kik lesznek ott: lesz persze étterem, kávézó és bank is, de a tervek szerint ide költözik a T-Szol Zrt., vízmű és a gázszolgáltató ügyfélszolgálata is.

És hogy mi ebben az érdekesség?

Hát természetesen a T-Szol és “kapcsolt részei.”

Nem olyan régen, az akkor még nem pártsajtó kemma.hu-n örvendeztek “Hajrá Tatabánya, hajrá T-Szol! - és  átadták az új székházat” - címmal.

Nézzük csak a dátumot! 2016. 09. 03, vagyis nincs 3 éve. Akkor a több mint egy évig tartó munkálatok során teljesen megújult az 1985-ben épült ingatlanegyüttes központi irodaháza, mintegy 200 millió forintból, kizárólag saját forrásból. A hasznos terület 433 négyzetméterrel növekedett. Helyet biztosítottak két tagvállalatuknak, a Vértes Vidéke Kft.-nek és a T-Busz Kft.-nek.

Abban az időszakban Schmidt Csaba azt mondta, a szerteágazó feladatokkal megbízott városi részvénytársaság épületegyüttesében az eddigiek mellett tervezik egy szolgáltatóközpont kialakítását is, amivel majd 60 új munkahelyet teremtenek.

MÉG MEG IS ÁLDOTTÁK (nem vicc!)Az ünnepség végén Gedő Attila püspöki biztos megszentelte az épületet, Schermann Gábor lelkész pedig megáldotta.

Vajon a mennyei atya mit szól ehhez a gazdálkodáshoz?

Vagy ezt is ugyanúgy megáldják?

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr414901988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása