Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN NYAKUNKON MARAD SCHMIDT CSABA, MINT SZAMÁRON A FÜL? Avagy lesz-e ellenzéki alternatíva

schmidtcsaba-kihivokicsoda.jpg

Jutott eszünkbe a címbeli népi bölcsesség, most hogy Schmidt Csaba kitette Facebook-oldalára az utóbbi napok egyik poénját, hogy “3. alkalommal döntött úgy a Fidesz tatabányai csoportja, hogy bizalmat szavaz számomra és engem javasol polgármester jelöltnek.”.

Persze a Fidesz nevében benne volt a demokratikus, de már régen az egyszemélyi döntések uralják, a gazdi jóváhagyása kell minden fontosabb kérdéshez. Vajon mertek volna a helyi tagok máshogy dönteni?

Lássuk egy kicsit közelebbről a mi Csabánkat, Tatabánya Szívlapátos emberét!

Legkomolyabb kritikánk, hogy nem látunk semmilyen a jövőre vonatkozó víziót, mi lesz Tatabányával 15-20 év múlva, amelynek megnyerhető lenne a lakosság, folyna róla valós párbeszéd az érdekeltek között és kialakulna egy minimum, amely ciklusokon átívelően megvalósítást nyerne. (Ja, a Fidesz nem folytat párbeszédet, elfelejtettem!)

Cserébe egy olyan “egyszerű” feladat, mint a város üzemeltetése, meghaladja az általa irányított szervezet képességeit. A teljesség igénye nélkül, elég a köztisztaság, szemétszállítás, egészségügyi alapellátás kérdésére gondolni, de lehetne még sorolni a közszolgáltatások jelentős részét. Mondhatják erre, hogy jó néhány feladat még csak nem is a hivatalhoz tartozik, hanem például a T-Szolhoz. Csakhogy a város első embereként, illetve a közgyűlési többség birtokában akár aktívan, akár balfék módom hagyni ezeket megtörténni, ez az alkalmatlansága ékes bizonyítéka.

Ha komolyan vehető polgármester lenne, akkor nem a gazdi és kommunikációs különítményét szajkózná. Mondana valamit városfejlesztés kapcsán, például az összeszerelő és környezetszennyező üzemeken kívül milyen fejlődési pályát szán Tatabányának. Valami önálló gondolatot!

Papíron van ugyan egyetemünk, de miért nem hallunk róla jóformán semmit? Nincs vele a város vezetésének semmi elképzelése? Legutóbb akkor hallottunk róla, amikor tavaly nyár végén elnyerte az egyetemi rangot

Igazán kíváncsiak lennénk arra is, hogy Schmidt Csaba tudja-e értelmezni a fejlesztés fogalmát, mert ugye azt nem gondoljuk, hogy a hagyjuk-lerohadni-utána-sokszor-túlárazva-felújítjuk típusú projektek fejlesztést jelentenek.

Nekünk úgy tűnik egyébként, hogy még a Fideszen belül is egy súlytalan, nem komolyan vett figura, sokszor megpróbál rosszul értelmezett megfelelési kényszerből olyan dolgokat is teljesíteni, aminek hatására valószínűleg még a párton belül is röhögnek rajta.

schmidtcsaba-szivlapattal-scs-fboldala.jpg

Talán mindennél jobban összefoglalhatja a Schmidt Csabáról alkotott véleményt, amely miatt a Szívlapátos jelzőt akasztottuk rá. Egy bányászvárosban kifényesített szívlapáttal ásni? Azért mindennek van határa!

ETTŐL FÜGGETLENÜL LEHET, HOGY TATABÁNYÁN RAJTA MARAD SCHMIDT CSABA, MINT SZAMÁRON A FÜL!

Itt vagyunk június 15-én Tatabányán, senki nem közölte ellenzéki oldalról, hogy ki is lenne a fent nevezett fideszes jelölt alternatívája.

Most akkor két dolog lehetséges: vagy teljes a tanácstalanság, vagy annyira lehengerlő/ismert lesz a jelölt, hogy neki nem kell sok idő, hogy a tatabányaiak benne lássák a valós változás lehetőségét. Azt az eshetőséget vessük el, hogy nem akarják Schmidt Csabát leváltani, abba nem is szeretnénk belegondolni.

Arról meg végképp nincs a választópolgárok számára információ milyen lesz az ellenzéki úgymond együttműködés/összefogás, mindenki külön körzetben indul, és egymás ellen nem indítanak jelölteket? Vagy lesz egy közös szervezet, amelynek a zászlaja alatt elindulnak? Vagy közös pártlistán indulnak? Mind csupa olyan információ, amelyről már régesrégen kellene a tatabányaiakat tájékoztatni.

Talán a vészmegoldást alkalmazzák, a hódmezővásárhelyi (eddig egyszer sikeres) polgi Márky-Zay mozgalmának színeiben indulnak?

A legfontosabb, hogy egyáltalán milyen alternatívát kínálnak a Fideszhez képest?

Nem mellékes persze az a kérdés, hogy itt Tatabányán mennyire nyúlnak az ellenzéki összefogásból kimaradó LMP-s Körtvélyfáy Menyhért illetve a most éppen Mi Hazánk színeiben politizálgató Boda Bánk hóna alá.

Miért tennének ilyet? Csupán annyit ajánlunk meggondolásra ebben az esetben, hogy mind a tavalyi országgyűlési, mind az idei EP választás alapján az ellenzék lényegesen több szavazatot szerzett, mint a Fidesz pártlistán. Itt most lehet abban bízni, hogy Schmidt Csaba személye pluszban fog szavazatot hozni a narancssárgáknak, de mi a helyükben erre nem fogadnánk, még kis összegben sem.

Szóval mindent el fognak követni a fideszesek, hogy szavazatokat vigyenek el az ellenük komoly eséllyel induló jelöltektől.

Merthogy a tét röviden összefoglalva:

A sokat szidott brüsszeli költségvetés és a magyar adófizetők által biztosított források leszívásának, akarom mondani lehívásának mindenáron folytatódnia kell, azaz a LOPILAND műsorának pörögnie kell tovább, ráadásul egyre több az éhes száj.

Ellenzéki szempontból Tatabányán ráadásul kommunikációs fronton sem áll túl jól a fideszes csapat, a 24Óra tavalyi kb. napi 7300 eladott példányszáma az egész megyére vonatkozva minden, csak nem jó teljesítmény. A helyi televízió nézettsége sem verdesi az egeket, egyedül még rádiós fronton élvezhetnek jelentős előnyt.

Egyszóval minden adott, hogy Tatabánya megmutassa, elkezdhető a rezsim bomlasztása, de csak akkor, ha valós alternatívát kínálnak az indulók az itt élőknek.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1614895286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása