Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

IDŐSEKET RABOLT KI ÉS A BOLTBÓL LOPOTT A TATABÁNYAI TOLVAJ PÁROS: Letartóztatásban maradnak

bori.jpg

A Tatabányai Járási Ügyészség a kétrendbeli kifosztás bűntette és a kétrendbeli lopás vétsége miatt indult bűnügyben indítványt tett annak a nőnek és férfinak a letartóztatása hosszabbítására, akik idős személyek értékeit vették el, kihasználva azok védekezésre korlátozott állapotát.

Az indítvány szerint megalapozott a gyanú arra, hogy az elkövetők a következő bűncselekményeket követték el:

Az elkövetők 2019. március 4.-én 13 óra után egy tatabányai üzletben a 86 éves sértetthez odamentek, a nő a sértett kezében tartott vászontáskából kivette a pénztárcáját, a benne lévő 11.500,- Ft készpénzzel.

A gyanúsítottak 2019. március 6.-án 15 óra körüli időpontban egy másik tatabányai üzletben odamentek a 70 éves sértetthez, akitől a nő a jobb kabátzsebéből kivette a pénztárcáját, a benne lévő 98.500,- Ft készpénzzel.

Az elkövetők  március 08.-án 09 óra 30 perc körül egy következő tatabányai üzletben odamentek a sértetthez, akinek a figyelmetlenségét kihasználva a nő a bevásárló kocsira helyezett kézitáskából kivette a sértett pénztárcáját, a benne lévő 30.000,- Ft készpénzzel, bankkártyával és személyes iratokkal.

A nő és a férfi 2019. március 9. napján 10 óra körül egy negyedik tatabányai üzletben az egyik vásárlóhoz odamentek, és amikor a sértett a bevásárló kocsijától eltávolodott, a gyanúsítottak azt távolabb tolták, majd a nő a kocsiban lévő reklámtáskából kivette a sértett pénztárcáját, a benne lévő készpénzzel, bankkártyákkal, együtt.

A nő cselekményei közben a férfi a biztonsági kamerákat figyelve testével igyekezett takarni a társát.

Az ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró 2019. március 12. napján rendelte el, majd  június 12. napjáig meghosszabbította az elkövetők letartóztatását, mert fennáll a bizonyítás nehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye,  továbbá a gyanúsított nőt illetően az is megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne.

Az ügyészség újabb indítványára a terheltek letartóztatását a bíróság három hónappal, azaz  szeptember 12. napjáig hosszabbította meg.

 A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4814894322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása