Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI BÍRÓSÁG: Sofőr, aki halálos közúti balesetet okozott (FOTÓKKAL)

halalosbaleset-tata-2017-01.jpg

A Tatabányai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy személygépkocsi vezetőjével szemben, aki nem biztosított elsőbbséget egy motorkerékpárosnak a kereszteződésben, aki za így bekövetkezett balesetben elhunyt.

halalosbaleset-tata-2017-02.jpg

A baleset tavaly június 12-én reggel Tatán történt, lakott területen belül. A vádlott vezette a saját autóját, és az egyik kereszteződésben egyenesen akart tovább menni, azonban nem vette észre a párhuzamos közlekedésre alkalmas úton, hogy Tata központja felől az M1 autópálya felé, a belső forgalmi sávban érkezik egy motoros.

Hiába volt az „Elsőbbségadás kötelező” tábla, ennek ellenére megállás nélkül behajtott a kereszteződésbe. A motoros észlelte az autót, megpróbált vészfékkel megállni, azonban a motorkerékpárja elejének jobb oldali részével a személygépkocsi bal első ajtajának ütközött.

halalosbaleset-tata-2017-03.jpg

A bekövetkező baleset miatt, a sértett olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett el, hogy egy hónappal később, július 15-én a kórházban elhunyt.

Az ügyészség a vádiratban megállapította, hogy a büntetlen előéletű vádlott a járművezetésre jelenleg alkalmatlan, minderre figyelemmel indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint a közúti járművek vezetésétől hosszabb időre történő eltiltásra ítélje, amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a szabadságvesztés tartamát 1 év 8 hónapban, a felfüggesztés tartamát 3 évben állapítsa meg.

A baleset szemléje során a rendőrség által készített fotókat ITT lehet megtekinteni!

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4614883744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása