Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A KÓS KÁROLYON ELSŐRE NEM SIKERÜLT JÁRDÁT ÉPÍTENI! A kivitelezők vajon meddig tudnak számolni?

kosk-jardatb_0601_01.jpg

Azt gondolja az ember, hogy járdát minden építőipari cég tud építeni, legalábbis nem túl bonyolult feladat.

Ezt a "hatalmas" kihívást sikerült alulteljesíteni a Kós Károly utcában. Megcsinálták az alapot, még az aszfaltozás és a szegélyezés is többé kevésbé rendben van, ezután következett a gyalogosakat és a parkoló autókat elválasztó festés “megalkotása”.  

kosk-jardatb_0601_02.jpg

Itt idéznénk az erre vonatkozó jogszabályt, hogy milyen széles járdát kellene biztosítani:

A józan ész és ezen kívül a 253/1997. (XII. 20.) számú kormányrendelet 39.§-a kimondja, hogy a „járda előírt legkisebb hasznos szélessége (gyalogossáv) más hatósági előírás hiányában 0,75 m többszöröse, de legalább 1,50 m”, és ezt nem a faltól, hanem a közterületbe benyúló bármilyen tereptárgytól kell számítani.

kosk-jardatb_0601_03.jpg

Namármost, megnéztük, lemértük, jóindulattal  kb 1,20 m széles! Nem volt hosszabb szalag?

Ez azt jelenti, hogy két ember, a parkoló autók mellett lapjával fog tudni elmenni, a babakocsisak felhőtlen közlekedésről ne is álmodozzanak!

Abba pedig, hogy véletlenül Önök előtt nyitják ki az ajtót, bele se gondoljanak!

Most tényleg, ez akkora kihívás??

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4314873618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása