Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

NAGYON FONTOS ESEMÉNY LESZ A JÖVŐ HÉTEN: Négy nagy hadijáték is várja a közönséget a Tatai Patarán

patara.jpg

Több mint 300 hagyományőrző vitéz részvételével négy nagy hadijáték várja a közönséget a 12. Tatai Patara török kori történelmi fesztiválon május 31. és június 2. között.

A fesztivál célja hitelesen felidézni, hogy 1597. május 23-án Pálffy Miklós csaknem háromezer fős seregével először petárdával berobbantotta a tatai vár kapuját, majd lerohanta és visszafoglalta a törökök által megszállt erődítményt - mondta el Zombori Mihály, a Tatai Patara főszervezője csütörtökön Budapesten.

Május 31-én, pénteken a Deák Patarán a résztvevő iskolás csoportok bevezetést kapnak a puskázás történetébe - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Kisné Cseh Júlia, a Tatabányai Múzeum főmunkatársa. Hozzáfűzte: a gyerekek az egész hétvégén ismeretterjesztő foglalkozásokon, interaktív bemutatókon és zenés-táncos bemutatókon ismerkedhetnek a korabeli végvári vitézek és helybéliek mindennapi életével.

Yakup Gül, a Yunus Emre Kulturális Intézet igazgatója kiemelte: többek között török bazár, teabemutató, török kávéfőzés, tánc és népzenei bemutató is várja az érdeklődőket a Tatai Patarán, valamint Rejtett részletekkel címmel kiállítás nyílik a tatai várban Isil Arisoy Kaya fotóiból.

Lőrincz Gábor ezredes, a tatai 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka hangsúlyozta: a Zrínyi 2026 haderő-fejlesztési programban beszerzett új fegyverek egy része is látható lesz a dandár hagyományos haditechnikai bemutatóján.

A nemzetközi néptáncfesztiválon idén 14 együttes 300 táncosa lép fel a Tatai Patara ideje alatt. A katonazenekari találkozón négy együttest hallgathat meg a közönség - derült ki a sajtótájékoztatón.

 

Fesztivál jegy:

Érvényes a fesztivál teljes idejére

Felnőtt: 2.500,- Ft

Diák / Nyugdíjas: 2.000,- Ft

(Érvényes diákigazolvánnyal, illetve érvényes nyugdíjas igazolvánnyal vehető igénybe)

Tatakártyás: 1.500,- Ft

(Érvényes Tatakártyával vehető igénybe)

Napi jegy:

Érvényes az adott napra

Egységesen 1.500,- Ft

 

A részletes programot ide kattintva olvashatja el.

Fotó: Tatai Patara

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr814854936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása