Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

RÉSZEGEN A MENTŐÁPOLÓRA TÁMADT VÉRTESSZŐLŐSÖN! Ki is ugrott a mentőautóból

mentoall_tb.jpg

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség egy férfival szemben, aki kórházba szállítás közben, az őt megfékezni próbáló  mentőápolót többször megütötte.

Az eset onnan indult, hogy az ittas vádlott tavaly június 20. napján, este Tatán, a Cseke tó partján, epilepsziás tüneteket tanúsított, ami miatt egészségügyi ellátásra szorult. A mentőszolgálat állampolgári bejelentés alapján kiment a helyszínre, egy gépjárművel. A mentőápoló, aki később a támadást elszenvedte, a vádlottat a helyszínen ellátta, de azt is megállapította, hogy ő kórházi ellátásra szorul, ezért a kollégájával a vádlottat  egy hordágyon a betegszállító autóba vitték, biztonsági övvel is a hordágyhoz rögzítették, majd elindultak.

A jármű Vértesszőlős területén járt, amikor a vádlott kikapcsolta a biztonsági övét, majd a betegszállító ágyról felállva nekiesett az ajtón lévő ablakburkolatnak, illetve a jármű oldalsó tolóajtaját menet közben kinyitotta, melyet a gépkocsi vezetője észlelt és megállt a járművel.

A  vádlott ekkor az úttestre ugrott, miközben a sértettet szidalmazta és sűrű káromkodás közepette, trágár szavakkal illette az ápolót. Ezt követően a mentőápoló megpróbálta a vádlott karját lefogni, hogy a vádlottat abbahagyja a további agresszív fellépését. A vádlott a sértett alkarját, fejét, száját dulakodás közben megütötte, 8 napon belül gyógyuló sérülést okozva.

A mentőápoló, a bántalmazásból eredő sérülései miatt magánindítványt nem terjesztett elő.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje. Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy a szabadságvesztés mértékét és felfüggesztés próbaidejét  egyaránt 2 évben állapítsa meg.

kép: illusztráció

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr414833154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása