Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYA AZ ABLAKBÓL DOBÁLÁS VÁROSA? Repül a szaros pelenka, a radiátor, a tojás

tojas.jpg

Valamelyik nap munkából hazamenet, megint az vettem észre, hogy egy pelenka repül ki az ablakon egy tömbház ikszedik emeletéről. Gondolom, szaros. Most hál’ istennek nem kellett elugranom előle, mint tavaly, de eléggé sokkolt a dolog. Az igénytelenség, plusz, hogy egyesek nem szoknak le róla. Lehet, hogy folyamatosan ezt csinálják? Tatabánya mentális állapotáról ez elég sokat elárul.

Aztán olvasom a Facebookon, hogy egy lakásfelújításnál a dolgozók téglákat dobáltak ki a negyedik emeletről, és még nekik állt feljebb, mikor rájuk szóltak. Volt olyan kommentelő, aki szerint ezt teljesen rendben van, ha valakik figyelnek lent, és szólnak, mikor jön valaki. Ennél az esetnél nem derült ki, voltak-e ilyen figyelők lent. Nem vagyok az ablakon dobálásnak avatott szakértője, de nem azt szoktam tapasztalni, hogy egy felújításnál az ablakon dobálják ki a téglákat. Biztosan bennem van a hiba. Van, aki azt írta, hogy ő öntöttvas radiátorokat dobált ki anno, úgy hogy lent biztosítva volt a terep.

Nekem, bevallom, ez is meredek. Mi lenne a világgal, ha mindenki neki állna dolgokat kidobálni az ablakon! Mondjuk, így is megteszik sokan, nem törődve a másik emberrel, a szomszédokkal, satöbbi.

Tovább szörfölve a neten, azt olvastam, hogy az Ifjúság úton meg tojásokat dobálnak ki az ablakon. Tisztára olyan, mint a középkorban, amikor öntötték ki a szennyvizet, meg mindent az utcára. Nem is értem, sütötte otthon a polgár a rántottát, és záptojással volt tele a doboz, és mérgében nekiállt kidobálni az utcára. Vagy neveletlen gyerekek szórakoztak, ki tudja, de egy kutyát sikeresen eltaláltak vele.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem így szocializálódtam.

A következő lépés az lesz, hogy egy veszekedés alkalmával majd az asszony vagy a férj repül ki az ablakon?


A fotó illusztráció

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5014826002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása