Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

POFÁTLAN MUTYIRA KÉSZÜLNEK TATABÁNYÁN? Az ötlet jó, de a döntés homályos

 korforgalom-leendo-tb-asgnel-googlemaps.png

Úgy látszik, Schmidt Csabáék minden eszközt bevetnek, amikor valami hátsó szándékuk van.

A tatabányai közgyűlésen vannak ún. technikai napirendi pontok, amelyek arra szolgálnak, hogy a hivatalok beszámolnak a tevékenységükről illetve az elfogadott határozatok végrehajtásáról is referálnak azok, akiknek ez a feladatuk. Legalábbis ez a gyanútlan és a korrektséget feltételező hozzáállás a polgárok részéről, amikor a közgyűlés munkáját szeretné nyomon követni.

Sajnos megint csalódnunk kellett.

Úgy fogalmaz a napirendi pont végén az elfogadandó határozat, hogy Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése tudomásul veszi a “Tájékoztató a két ülés közötti eseményekről” készült előterjesztést.

Na most ehhez képest a közgyűlés csak úgy mellékesen, mindenféle részletesebb anyag nélkül elfogadott egy határozatot, hogy Tatabányán a Károlyi Mihály út, Árpád utca, Vágóhíd utca és a Mészáros utca találkozásánál körforgalom épüljön.

Hangsúlyozzuk, az ötlet üdvözlendő, de így kutyafuttában, gyakorlatilag bemondásra, az nem elfogadható.

Annyit írnak csak, hogy az önkormányzat 3 éven belül megépíti a körforgalmat.

Ez még önmagában akár nem is lenne problémás, főleg, ha valaki a körforgalmakra esküszik, de minimum akkor is egy vizsgálatot szükséges csinálni, milyen közlekedési alternatívák vannak. (Állítólag a tervek elkészültek, csak most nem csatolták mellé)

Na, de aztán Schmidt Csabának adnak egy biankó csekket, amiről minimum előre kellett volna dönteni, mondjuk egy értékbecslés után. Azt írják a dokumentumban, hogy a kisajátításhoz szükséges pénzt az önkormányzat a költségvetéséből biztosítja. Illetve meghatalmazzák Schmidt Csabát a szerződések megkötésére, és a vételi ajánlatok megtételére.

Ráadásul olyan helyrajzi számú ingatlan, hogy 5100/3, amelyről az elfogadott határozat szól,  nem létezik, legalábbis a pillanatnyi hivatalos földhivatali nyilvántartás szerint.

Vajon milyen mutyi készül itt?



Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2814794848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása