Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

EP-VÁLASZTÁS 2019: Tegyük rendbe az egészségügyet, ne az Orbán család gazdagodjon

valosagkampany_tatabanya.jpg

Tegnap Tatabányán kampányolt a Momentum, amely a többi párttal egyetemben az Ön szavazataira hajt.

donath_anna.jpg

Donáth Anna a Momentum alelnöke jött el személyesen, ő a második az EP listán, közvetlenül egy másik hölgy, Cseh Katalin után. Néhány kérdés erejéig a jelenlegi kampányról faggattuk:

A Momentum plakát-autóval járja az országot, miért ezt a formát választották Tatabányára is?

Ma úgy látjuk, hogy Magyarországon sajnos ez az egyetlen plakát-felület, ami még az ellenzék számára elérhető. Mi pedig fontosnak tartjuk, hogy az Európa Parlamenti választások előtt megismerhessék a valóságot a emberek, mielőtt szavaznának. Ezért is adtuk az országjárásnak a “Valóságkampány” címet.

Ezért áll az autójukon, hogy “napi 2 milliárd Ft-ot kapunk az EU-tól”? Ez egy ilyen fontos, döntést befolyásoló tény a Momentum szerint?

Igen, fontos, hogy az emberek tudják, hogy az EU-tól rengeteg támogatás érkezik az országba, csak azt nem arra költik, amire kellene. A Momentum azt szeretné, ha az EU-s pénzeket kórházakra, iskolákra és tartós munkahelyek teremtésére költenék.

Úgy tudom, körülnéztek az utcafórum előtt a városban. Mit láttak Tatabányán? Milyen elemei kapcsolódhatnak ennek a “Valóságkampánynak” Tatabányához?

Ma meglátogattuk a Grosics Gyula stadiont és a Szent Borbála kórházat is. Mindkettő nagyon sok EU-s támogatást kapott. A stadion pályavilágítását a hírhedt Elios-cég telepítette, és a beruházás sokszoros költséggel valósul meg, mint azt előtte tervezték. A kórház pedig sok-sok milliárd Ft-os EU-s támogatás után is döcögve működik. A pszichiátrián és a tüdőosztályon szinte balkáni állapotok között próbálják ellátni a betegeket. A gondosan felújított épületből, ha szükség van szállításra, a betegeket télen-nyáron, esőben-fagyban a szabadban, az udvaron át tudják átvinni a betegeket. Ez őszintén szólva elképesztő.

Miben tudna alternatívával szolgálni ön szerint a Momentum? Miért lenne jobb például a Tatabányaiaknak?

Csak el kell képzelni, mennyire magas szintű ellátáshoz juthatnának az emberek, ha az a napi 2 milliárd Ft országos szinten is csak kórházakra, iskolákra és munkahelyekre menne el. Szerintünk az alternativa a korrupció visszaszorítása.

Ezt könnyű mondani, de annál nehezebb megvalósítani. Mi a megoldás? És mit tehet ezért egy egyszerű állampolgár?

Az EU-s pénzek elköltését felügyelné az Európai Ügyészség. Ehhez a legtöbb EU-s tagország csatlakozott – Magyarország nem. Ezért gyűjtjük mi is az aláírásokat, hogy kikényszerítsük: csatlakozzunk mi is az Európai Ügyészséghez. A tatabányaiak is tehetnek érte: a helyi tagjainknál  folyamatosan alá tudják írni a petíciót.

Mik a Momentum elképzelései Tatabányával kapcsolatban? Van itt tagságuk? Készülnek az önkormányzati választásokra?

Tatabánya fontos város, megyeszékhely. Van itt egy lelkes csapatunk, és természetesen ezerrel készülünk az őszi önkormányzati választásokra is - de most az Európai Parlamenti választásra kell először koncentráljunk, hiszen az itt élő szavazókon is múlik, hogy hány

képviselővel dolgozik az ő érdekeikért is a Momentum május 26. után.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8314789302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása