Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

VÁLASZOLT AZ AUDI A PRÉMIUMOT FIRTATÓ KÉRDÉSRE! Melóskáink! “Boldog karácsonyt!”

audu_sztrajk.jpg

Amint arról tegnap is beszámoltunk a jelenlegi feszültséget a prémium számítás módja okozza, ami hatalmas összeget, számítások szerint fejenként több tízezer forintot vesz ki  a munkavállalók zsebéből.

Erről megkérdeztük az Audi Hungária Zrt-t, akik az alábbi választ küldték, a sajtóban megjelentek szerint ez az általános kommunikáció:

“A konszern nehéz és kiélezett gazdasági helyzete ellenére az Audi Hungaria vállalatvezetése, ahogy azt 2019. március 14-én bejelentette, a 2018-as évre vonatkozóan prémium kifizetése mellett döntött. Ezzel a munkatársak munkáját és teljesítményét ismeri el.

A prémium kifizetésénél a vállalat a 2018. decemberi béreket veszi alapul.

A prémium kifizetése a munkavállalók részére a munkaadó önkéntesen vállalt juttatása, annak fizetéséről és mértékéről, számításának módjáról a munkaadó egyoldalúan dönt. Prémiumfizetésre vonatkozó kötelezettséget sem a munkaszerződések sem pedig a kollektív szerződés nem tartalmaznak.”

Mindezt még el is hihetnénk, ha nem lennének az alábbiak:

  • januárban már volt egy Magyarországon soha nem látott sikeres sztrájk, amely komoly érvágás volt minden szempontból a cégnek és a magyarországi menedzsmentnek
  • évek óta kialakult gyakorlata volt a prémium fizetésnek, amit a dokumentumok szerint a cég is magáénak vallott

Ezek után azzal érvelni, hogy nincs itt semmi látnivaló, a cég dönt, minimum véleményes. Nem tudjuk, hogy jogilag védhető-e, de hogy morálisan nem elfogadható, az biztos.

Ha még nem vertek a jelenlegi menedzsment koporsójába elég szöget, akkor most ismét sikerült.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6014786844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása