Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

JÉZUSOM! MOBILTELEFONÉRT ÉS NÉMI APRÓÉRT ÜTÖTTÉK LE TATABÁNYÁN: Mehetnek a börtönbe

rendorsegi-auto.jpg

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség három elkövetővel szemben csoportosan elkövetett rablás bűntette, okirattal visszaélés vétsége, illetve az egyik elkövetővel szemben további egy rendbeli halált okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, amelynek lényege szerint a letartóztatásban lévő vádlottak mobiltelefon és némi aprópénz megszerzése érdekében ütötték le a sértettet, aki a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Az elkövetők 2018. július 25-én a kora délutáni óráktól Tatabánya város utcáin csavarogtak, 22 óra körüli időpontban észlelték az erősen ittas állapota miatt a földön fekvő sértettet. A társaság nő  tagja kifigyelte, hogy a sértettnél mobiltelefon és egyéb értéktárgyak vannak, ezért rávette két férfi társát arra, hogy üssék le a sértettet, ő pedig majd elveszi az értékeit. Ennek megfelelően az időközben távozni készülő sértettet követték, aki egy tatabányai irodaépület elé menekült az elkövetők elöl. Itt az egyik férfi – miközben társaságában a másik férfi is jelen volt, és ez a társa szándékát erősítette – egy alkalommal, nagy erővel, ököllel arcon ütötte a sértettet, aki az ütéstől elesett és a fejét a betonba beverte, majd az eszméletét elvesztette. Ezt követően a nő elvette a sértettől a mobiltelefonját, közel 30.000,- Ft készpénzét, valamint a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját. A sértettet bántalmazó elkövetőt a helyszínen elfogták, a másik két vádlott elfogására később került sor.

A sértett a bántalmazás következtében elszenvedett koponya sérülése miatt 2018. augusztus 9-én a kórházban elhalálozott.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottak letartóztatását tartsa fenn, továbbá arra, hogy valamennyi vádlottal szemben fegyház fokozatú szabadságvesztést szabjon ki és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától. Amennyiben az elkövetők a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismerik, úgy az ügyészség azt indítványozza, hogy a bíróság a szabadságvesztés mértékét a sértett halálát okozó elsőrendű vádlottal szemben 10 évben, a másodrendű nő vádlottal szemben 8 évben, a harmadrendű vádlottal szemben pedig 6 évben állapítsa meg.

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1814783544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása