Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MENTES ÉDENKERT TATABÁNYÁN: Tele hassal is könnyed a lépted!

edenkert.jpg

Annak idején azonnal felkaptam a fejem, mikor megtudtam, hogy úgynevezett mentes és reform étterem nyílik Tatabányán, hoppá, gondoltam, ezt meg kell néznem magamnak, meg kell kóstolnom az ételeiket.

A tulajdonosok Fő téri élelmiszerallergia és egészség szaküzletébe gyakran betérek, a gluténmentes kókuszgolyó az egyik kedvencem, ezért is voltam nagyon kíváncsi az Édenkert Reform és Mentes Étteremre, amit a Béla király körtéren nyitottak tavaly. Meg kell mondjam, nagyon előremutató és komoly dolog, hogy Tatabányán már ilyen étterem is van, ha jól tudom Komárom-Esztergom megyében nincs máshol ilyen.

Nemrég el is jutottam az Édenkertbe, és nem kellett csalódnom, sőt, jót lakmároztunk ott a családommal, és utána nem kellett kigombolni egyet az ingemen és a szíjon sem kellett lazítani. Megvolt a teltségérzetünk ugyan mindannyiunknak, de ugyanolyan könnyed lépésekkel és érzéssel távoztunk, mint ahogy oda mentünk, ez mindenképpen sok plusz pontot jelent szigorú rendszeremben.

A hely visszafogott, olyan minimál-elegancia fogadja az éhes látogatót, semmi csicsa  meg misztikus ömleny, jó ízléssel berendezett. A kávé laktózmentes tejjel természetesen nagyon finom volt. Aztán jött a Hamburger saláta-tál, dupla marhahús pogácsával, salátával, és házi hamburgerszósszal. Na, ez a szósz nagyon király, ajánlom mindenkinek, és ahogy megtudtam állapítani, itt a házi jelző nem csupán hamis reklámfogás.

edenkert2.jpg

Kértem még hozzá édesburgonya hasábokat, bevallom ezt tesztnek szántam, mert annyi rosszul elkészített édesburgonyát ettem már, hogy csak na. Szerintem nagyon könnyű elrontani, de itt szépen megoldották a feladatot. Ráadásul az egész fantáziadúsan tálalva, aminek szintén nagyon örültem. Néztem a családom többi tagját, ők is nagyon elégedettek voltak az étellel. Az a helyzet, hogy mostanáig fenntartásaim voltak a mentes vagy az úgynevezett reform kajákkal és éttermekkel kapcsolatban, ami az Édenkertben totálisan megszűnt.

Talán amit kritizálni tudnék, az a bor ára, bizony az én pénztárcámnak kicsit magas. Egyébként az ételek árát nem tornázták fel különösebben, amiatt hogy mentes, épp a szokásos árak felett vannak egy salátalevélnyivel. Pedig, ahogy a honlapjukon is írják:

“Ételeinkhez nem hidrogénezett kókuszolajat és prémium minőségű, szűz, görög olívaolajat használunk illetve adalékmentes Himalaya sóval ízesítünk.

Ételeink elkészítéséhez reform alapanyagokat használunk, mesterséges aromákat és ízfokozókat nem használunk!

Édesítéshez természetes édesítőszereket használunk (eritrit, stevia), kivételt képez ez alól a rizsliszttel készülő pizzánk, amely élesztőt tartalmaz.

A többi pizzánk nem tartalmaz élesztőt, így cukrot sem!

Hamburger bucink, gyros pitánk, a bagett és a szénhidrát csökkentett pizzánk mind SZAFI lisztből készülnek, a palacsinták és a brownie is!

100% tejfehérjementes ételeinkhez Violfie vegán “sajtot” használunk.”

Végre a mindenféle ételallergiában és egyebekben szenvedők is tudnak egy jót kajálni a városban.

És a kíváncsi ínyencek is.

 

Fotó: Édenkert 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8814779618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása