Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI ORVOSI ÜGYELET: Állatorvosi ló, vagy csak egyszeri botlások lehetnek csupán?

 orvoshiany.jpg

Valahogy a tatabányai orvosi ügyelet körül mindig van valami, ami miatt nevezhetnénk állatorvosi lónak is.

Most éppen a felnőtt ügyeletről kaptunk egy történetet, ahol, mintha meghatványozták volna a cinizmust. Mondhatni, nemcsak a Turulnál forgathatnának filmet, jöhetnének lejjebb is, a címe meg lehetne a Cinizmus 50 árnyalata.

“A mai nap margójára: Reggel 1/5 5-kor arra ébredtem,  hogy a jobb szemem annyira fáj mintha kést forgattak volna benne. Kinyitni sem tudtam a szemem.. Először gondoltam, a jól bevált praktika, kamillás borogatás. Még rosszabb lett. Irány az autó, megcéloztuk az új ügyeletet. Csengettem, majd egy félálomban lévő nő kinyitotta az ajtót és megkérdezte, mit akarok. Mondom neki, hogy a jobb szemem, valószínűleg kötőhártyagyulladás. Erre a nő: ÉS? ERRE JÁRTAK ÉS GONDOLTÁK BENÉZNEK ? Nem, mondtam, valami ellátásfélét kérnék. Felment egy félemeletre ahol az orvos aludt ( ez már kész röhej) és megüzente a félig alvó nővel, hogy menjek vissza 8-ra , addigra váltás lesz” - írja egy felháborodott tatabányai polgár.

Néhányan megpróbálkoztak kisebbíteni, mintha ez valami “csipa” lett volna, fogadatlan prókátorként.

Na, kérem, ez aztán az igazán színvonalas ellátás. Ráadásul, ha nem tévedek, ezt a színvonalas szolgáltatást a mi adóforintjainkból finanszírozzák. Ezek után a kommunikációs tréninget is mi fizetjük azoknak a dolgozóknak, akik nem képesek emberi módon kommunikálni?

Az esetről beszámoló hölgy később természetesen visszament az ügyeletre, amikor megérkezett, mindössze 28 vártak ellátásra. Két orvos látta el felváltva a betegeket, a gyerekeket és a felnőtteket. Úgy tudja, hogy a betegek egy részét a sürgősségire irányítják, ez a “normális” menet.

Egyébként még hajnalban az asszisztensnő azt mondta a hölgynek vegyen a Levendulába Visin szemcseppet, meg is vette, amikor végre bekerült az orvoshoz, kiderült hogy nem arra való, ráadásul teljesen felmarta a nyálkahártyát.

“Kidobtam 2900 forintot és antibiotikumos szemcseppet és kenőcsöt kell használnom naponta ötször”-panaszolta.

Magyarán jól sikerült a reggeli tanácsadás illetve a nagyon okos kommentelőknek is válasz arra a kérdésére, hogy érdemes-e “csipával” felkeresni az ügyeletet.

Most már tényleg csak az  kérdés, meddig kell valami fekete komédiában élnünk?

 

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3214778690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása