Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BRUTÁLIS ÁTVERÉSSEL INDÍTOTT TATABÁNYÁN A MÉDIA MARKT! Tényleg hülyének nézik a vásárlókat?

media_markt.jpg

Hatalmas átveréssel indított Tatabányán a Média Markt.

Igen, vállaljuk ezt a kijelentést, ráadásul meglehetősen átlátszó és a vevőket elképesztően hülyének néző módon kezdték el működésüket.

Ezek szerint az áruház szlogenje - vagyis a “Hülye azért nem vagyok” - most úgy értendő, hogy becsábítom a vevőket és utána az embereket teljesen hülyének néző módon nem adom kedvezménnyel az akciós termékeket.

Persze, aki nem hiszi, tapasztalja meg a saját bőrén. Úgy hitelesebb.

Próbáljon olyan terméket vásárolni, amire jó a nyitási akciós kupon, amit ezen a linken talál.

A kulcs a Média Markt-os átveréshez, hogy a kupon alján az alábbiak szerepelnek a beváltási feltételként:

kuponreszlet.jpg

"AZ ÁRUHÁZBAN A KEDVEZMÉNY, AZ ÉRINTETT TERMÉK ÁRUHÁZI ÁRTÁBLÁN FELTÜNTETETT AKTUÁLIS ÁRÁBÓL KERÜL LEVONÁSRA".

Vagyis pofonegyszerű az ügy, kiválasztod a terméket, ami akciós, viszed magaddal a kupont, a terméknél látod az ártáblát, levonod belőle az akciós 8-10-20%-ot, kifizeted a pénztárnál és már tiéd is a termék, használhatod egészséggel.

Aha.

Erre mondja a tatabányai Média Markt, hogy kisfiam, Hülye azért nem vagyok, dehogy adok kedvezményt. Örülj, hogy vásárolhatsz nálam.

Belépsz az üzletbe, ahol több helyen ez a táblácska fogad:

kuponreszlet-tbaruhazbanfogad.jpg

“ Az áruházi ártáblán feltüntetett árak a kedvezményt már tartalmazzák”

Értik, ugye?!

A csábító kuponra azt írják, gyere be, kapsz kedvezményt, mire odaérsz a pénztárhoz fizetni, addigra ugyanaz a kedvezményes ár, mint a kiírt ár.

Erre egyébként egy talpraesett olvasónk hívta fel a figyelmünket, aki nem volt rest végigvinni, hogyan próbálkoztak még akkor is meggyőzni, amikor kiderült, hogy lebuktak, ezt a nálunk lévő dokumentumok egyértelműen bizonyítanak.

Kezdődött a pénztárnál, hogy az ott ülő azt mondta neki, hogy a kedvezményt már a kiírt árat tartalmazza.

Ja, a táblát olvasónk a pénztárnál vette észre, a pénztáros azt mutogatta. Ilyen kiírás egyébként a WEBÁRUHÁZUKNÁL van, az ottani kuponos akciót itt találod.

A webáruházas oldal egyértelműen kiírja, hogy az ár már csökkentett, ehhez képest azonban az áruházba csábító kuponnál, a helyszínen kiírt árból jön le a kedvezmény.

Na, ezek után olvasónk megismerkedett az üzletvezetővel.

Nem szeretnénk az egész történetet idecitálni, amelyet olvasónk nekünk írt, mert itt a tanulság a lényeg. Érdekes, hogy azzal nem próbálkoztak, hogy azt mondják, véletlenül elfelejtették.

Az üzletvezető végül is megadta a termékre járó kuponos kedvezményt, vagyis a helyszínen ő is elismerte a hibát.

Ezek után mi is bent jártunk másnap az üzletben, a helyszínen érvényes kedvezmények esetén ugyanúgy kint volt a tábla, vagyis valószínűleg folytatták a gyakorlatot.

Olvasónk egyébként azt írta, hogy az emberek morgolódtak a kedvezmények kezelése miatt, de simán kifizették a magasabb árat.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a szóbanforgó termék egyébként a budaörsi áruházban kb 5%-kal olcsóbb volt, mint Tatabányán az állítólagos akciós ár.

Az eset egyébként az első nap történt, ezek után az a kérdésünk,  hány embert vághattak át, illetve a hétfőig tartó akcióban mennyien eshetnek még áldozatul?

Azt gondoljuk, hogy az lenne a minimum, hogy elnézést kérnek, nem volt szándékos és hirdetnek egy új, ténylegesen egy kedvezményes időszakot.

Persze az nagy kérdés, hogy ehhez a Fogyasztóvédelem illetve a Gazdasági Versenyhivatal mit is fog szólni?

Közben megkerestük a Média Markt-ot is, akik Húsvét utánra ígértek választ.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7014774930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása