Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

EZ MOST KOMOLY? Sajtfecniken keresnek Tatabányára Schmidt-felügyelőket

kozterjaror-kiiras-cimlap.jpg

Nem túl elegáns módon, a buszmegállókban sajtpapírra kiragasztva keres úgynevezett  segédfelügyelőket és közterületfelügyelőket az önkormányzat.

Ugye még emlékeznek, a megszüntetni kívánt közterület-felügyelői rendszert váltaná fel a választási körzetenkénti működő körzeti megbízotti-rendszer, amit később Körzeti Rendészre módosítottak. Bár a cetlin az is szerepel, hogy közterlüet-felügyelőt is keresnek. Most akkor megszűnik vagy nem: Már aligha lehet tudni.

Annak a polgármester azzal indokolta a körzeti megbízotti rendszer kialakítását, hogy Tatabánya este vagy éjszaka kihalt, ezért nem kell erőltetni a járőrözést.

Az előterjesztésben anno azt írták, hogy “Megteremtődnek a feltételei annak, hogy a város közterületeit a “ jó gazda gondosságával” felügyeljük.”

Ha figyelnek, ez egy az igazi coming-out, tehát a polgármester bevallotta, hogy eddig nem voltak jó gazdái a város közterületeinek.

Aztán jönnek az újabb csemegék, már annak idején is leírtuk, hogy nem értjük miért pont választási körzetenként működnek. Csak nem hangulatjelentést kell készíteniük a politikusoknak?

Ezután a választási körzetekben működnek, összesen  6 körzet lesz, ahol a Körzeti Rendészek “kommandóznak” majd. Ha kivonjuk a politikát a dologból, jöhet is a kérdés, hogy komolyan gondolják hogy egy min. tízezer fős körzetben, mint a vadnyugati seriffek, 2 ember fog hozzájárulni a biztonsághoz?

Most pedig láthatjuk, hogy mennyire nagy becsben tartják ezeket az állásokat, amikor cetliken reklámozzák. Tényleg, nincs az önkormányzatnak pénze normálisan meghirdetni egy elvileg bizalmi állást? Nem telik rá az adófizetők pénzéből? Persze nagy a munkanélküliség, de akkor is.

Vagy próbálták, de nem akartak a tatabányaiak egy hangulat jelentő hálózatra hajazó szervezetnek a tagjai lenni?

kozterjaror-kiiras.jpg

A hirdetés szövege egyébként önmagáért beszél, vagy inkább a kiírójának a szintjét mutatja.

Mondjuk ha őszinték vagyunk, akkor díjazzuk a humorát, hiszen tömblakásban élőknek kifejezetten csábító lehet a szabad levegő ígéretével érvelni.

Azt mondjuk nem értjük, hogy a felsőfokú végzettségűek mitől érdemelnek ebben a munkakörben több fizetést, de ez már legyen az ő problémájuk.

Persze egy részlet szöget ütött a fejünkbe, értjük, hogy aki szereti a rendet tisztaságot, annak ez előnyös, de akkor lesznek külön emberek, akik eltakarítják majd előlük a rengeteg szemetet, netalán csak felderítők, akik előre szólnak hogy merre ne menjenek, mert ott túl szemetes a környék?

Mi annyit írtuk volna csupán, hogy várjuk a kalandra vágyó tatabányaiakat!

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9714717423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása