Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HIÁBA VOLT A BUGYIBAN A DROG, LEBUKTAK: Négyből két dílerrel egyezséget kötött az ügyészség

extasy.jpg

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádirata alapján a bíróság két férfi – a harmad és a negyedrendű vádlottak – vonatkozásában az egyezséget jóváhagyta, illetve a két másik vádlottat is elítélte.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a vádemelést megelőzően négy elkövető közül kettő férfival kötött egyezséget az új büntetőeljárási törvény alapján.

A vádirati tényállás lényege szerint az első és a másodrendű vádlottak élettársak, míg a harmad és a negyedrendű vádlottak testvérek. Az első és a harmadrendű vádlottak 2017 április és október között Tatabányán rendszeresen speedet, extasyt, és marihuánát árultak. Az elsőrendű vádlott extasyt értékesített a harmadrendű vádlottnak, aki marihuánát adott el az elsőrendű vádlottnak.

Az elsőrendű vádlott az élettársával 2017. október 7-én Budapestre utazott, ahol az elsőrendű vádlott ismeretlen személytől 200 db extasyt vásárolt. Hazafelé az autópálya egyik tatabányai lehajtójánál az elsőrendű vádlott meglátta a rendőrautót, és ekkor az élettársa – anélkül, hogy ebben a párjával megegyezett volna -, a tablettákat a ruházatába rejtette, ezért őt az ügyészség bűnpártolással vádolta.

A harmadrendű vádlott marihuanát árult, amit a megbízása alapján a testvére szerzett be neki.

A testvérekkel az ügyészség a vádemelést megelőzően egyezséget kötött. Az ügyészség a vádiratban az egyezségben foglaltak jóváhagyását indítványozta, ennek részeként azt, hogy a bíróság a harmadrendű vádlottat 3 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra, míg a negyedrendű vádlottat 2 év 3 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélje.

A Tatabányai Törvényszék a mai napon tartott tárgyaláson az egyezséget jóváhagyta, és azzal megegyező ítéletet hozott, ami jogerőre emelkedett.

A tárgyaláson az élettársak beismerték a bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Az elsőrendű vádlottat a törvényszék 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, míg társával szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Az ő vonatkozásukban az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

 

 A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr714626486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása