Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HATALMAS TATABÁNYAI MUTYIRÓL DÖNTÖTTEK TEGNAP! 15 évig kizárólagosságot kapott a köztéri reklám cég

schmidtcsaba-hirado-hu.jpg 

Annak idején a tatabányai önkormányzat szerződést kötött a JCDecaux jogelődjével az Intermédia-Balaton Kft-vel 1994-ben, melynek alapján Tatabánya közterületein az említett cég el is helyezett 36 darab autóbusz utasvárót, valamint ellátta a hozzájuk tartozó úgynevezett Citylight (két oldalon vitrines reklámfelület) típusú reklámberendezésekkel.

Az elmúlt 15 év alatt az utasvárók elhasználódtak, ezért a cég végzett egy állapotfelmérést, egy felülvizsgálatot, ami szerint 31 utasváró cseréje és 3 teljeskörű felújítása szükséges. A maradék kettőt közben lebontották.

Tegnap elfogadott döntésükben Schmidt Csabáék elegánsan átugorják a tényt, hogy talán pályáztatni kellett volna a projektet, de nem, egyszerűen odaadják a fenti cégnek.

Nyugodtan feltételezhetjük, hogy  így mutyista módon 15 évre odaadják a cégnek a közterületi reklám lehetőséget.

Miért nincs pályázat? Nincs olyan cég, aki akár jobb feltételekkel vállalta volna?

Egyszerűen csak megállapodnak, és kész, ennyi volt.

Mielőtt azt gondolnák, hogy milyen jó, lesz ebből profitálni fogunk, ki kell mindenkit ábrándítanunk, a tatabányai adófizetőknek ebből egy fillér hasznuk sem lesz. Sőt bizonyos esetekben még nekünk kell fizetni a cechet is.

A cég nagy kegyesen kicseréli az utasvárókat és karbantartja. Hát könyörgöm, ez a dolga, nem? Hatalmas kommunikációs fogással ezt úgy adják elő, micsoda jó dolog, lesznek új utasváróink. Ezt valószínűleg más cég is teljesítené, ha hagynák, hogy pályázzon, illetve labdába rúgjon köztéri reklám fronton.

Mintha ez olyan nagy újdonság lenne, azért annak ugye nem kell tapsolni, hogy emberi körülmények vannak, és nem maradunk az őskorban, ugye?

Ha a cég kizárólagos tulajdonában maradnak a várók, akkor mit is kapnak a tatabányai adófizetők?

A lehetőséget, hogy nézhetik a reklámokat?

Ha valami miatt nem működne a kapcsolat, akkor pedig azt írják, hogy majd elkezdenek tárgyalni, mi legyen a buszvárókkal. Ismerve a közbeszerzések kapcsán már sokszor látott “erőt”, el tudjuk képzelni, mennyire rosszul jönnénk ki ebből, mint adófizetők.

Vagy ennyire amatőrök vagy szándékosan nem akarnak a vagyonukkal jól sáfárkodni. Vajon hány olyan tatabányai vállalkozás van, aki ingyen megkapja a területet, amelyre felépítheti a kizárólagossággal tevékenykedő vállalkozását.

A szerződés legtutibb része, hogy mi egy fillért sem kapunk belőle, mert az egyébként is nevetséges bérleti díjat ún. kölcsönös kompenzáció útján rendezik.

Vajon ha megversenyeztetnék a lehetőséget, akkor is ez lenne az eredmény, vagy netalán kasszírozhatnának az adófizetők egy jelentősebb összeget évente?

A cégnek Schmidt Csabáék, ha jól értjük, megállónként kábé 8 ezer forintot számolnak fel a lehetőségért havonta.

Ez most komoly?

Később sem fog a cég semmit fizetni, hiszen vállalja hogy karbantartja az utasvárókat.

És milyen nagylelkű ez a cég, mindjárt elsírom magam, akár még az is előfordulhat, hogy még mi fizetnénk neki azért, hogy méltóztatik elhelyezni a reklámokat.

Ja, és már most eldöntik, hogy 2022-ben is ugyanez lesz a gazdasági helyzet - mint valami gazdasági látnokok - és akkor is ez a gazdasági- modell működik.

Ezt végig a 15 éves időszakra kikötik.

Mi lesz, ha megsérül a buszmegálló? A karbantartást is csak mértékkel vállalja a cég, hiszen csupán évi két (!) alkalommal biztosítja az üvegtörés helyreállítását, ha ennél többször fordulna elő, akkor az már a tatabányai adófizetők pénztárcáját érinti.

Az különösen szép része a megállapodásnak, hogy ha sérül az utasváró, akkor annak pótlására a cégnek 30 napja van, addig majd csak lesz valami, végül is kit érdekel.

Ez valami speciális anyagból kell legyen, hogy ilyen sokáig tart az esetleges pótlása, ráadásul beleírják, hogy lehetőségeitől függően teljesít a cég. Ez most vicc?

Az, hogy esetleg kizárják mondjuk az elemi csapásokat, az rendben, de egyébként ha éppen a cégnek kedve van és kitalál valamit, hogy nem tudta megcsinálni, akkor úgyis jó Schmidt Csabáéknak.

Egyedül a baleset elhárítást várják el 48 órán belül, ami még így is necces, mert addig ki felel, ha valami gond lesz, mégiscsak balesetveszélyről beszélünk.

És a egészt úgy festik le Schmidt Csabáék, mintha valami nagy eredmény lenne, holott inkább elkótyavetyélik az egész vagyont.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1014602466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása