Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BRUTÁLIS TATABÁNYAI SZEMÉTDÍJEMELÉS: Mégsem vicceltek!

kukatarolo-cseriltptb01-cimlap_1_1.jpg

Nemrég írtunk róla, hogy Schmidt Csabáék megirigyelték a tatabányaiak “jólétét” és a rezsicsökkentést kidobva, durva áremelést hajtanak végre a szemétdíjak frontján.

A jelenlegi, már jó néhány nagyobb házkezelő cégnél rendelkezésre álló adatok szerint sok helyen 30-40-50 %-os áremelésről érkeztek a számlák, de nem ritkák a két-, háromszoros díjakról szóló bizonylatok sem.

A felháborító üggyel kapcsolatban az  Uhrin Tamás, az  NHSz Vértes Vidéke ügyvezetője levélben válaszolt a társasházkezelőknek.

A cégvezető arra hivatkozik, hogy a rendelet minimális mennyiségű díjat határozott meg illetve azt, hogy az ott lakóknak, a teljes kuka űrtartalmat ki kell fizetni. “(...) rendeletében foglaltak alapján a minimális fizetendő díj 100 liter/ hét ingatlanonként, ugyanakkor a helyi rendet 2. pontjában foglaltak szerint a Társasházaknak teljes edényzetre kell szerződni (...)

Persze lehet, hogy viccnek szánta Uhrin úr, de például az előző cikkben említett társasházban, ahol van 40 lakás, és az eddigi 2*1100=2200 literes edényeket kicserélték 3*770=2310 literes edényekre, a heti 3-szori ürítés, amely jelenleg működik, alapján a szükséglet 1200 liter lenne, tehát még 2db 770 literes is elegendő, akkor miért is tettek oda egy harmadikat? Így finanszírozzák a mi zsebünkből a cég, és ezáltal a kukaipar, veszteségeit?

Félreértés ne essék, ha szükség lenne rá, akkor igen, ki kell fizetni, de most eléggé hasraütésszerűen  fizetünk.

És akkor még pofátlanul előhozza a rezsicsökkentést, mintha az bármit is jelentene.

Miféle rezsicsökkentés az, ahol egyik pillanatról a másikra indokolatlanul felemelik a fizetendő díjat?

“ A társasházi szerződések módosításával a közszolgáltatási díjakban változás nem történt, a közszolgáltatási díjak a rezsicsökkentések végrehajtásáról szóló 2013. évi LIV. törvénynek megfelelően kerültek meghatározásra.”

A levél zagyvaságát jelzi egyébként, hogy a végén ő is leírja még egyszer, hogy a teljes edényzetet kiszámlázzák és az ingatlanok száma alapján kerülnek meghatározásra a fizetendő  díjak.

Tehát még egyszer: adott egy 1100-as kuka, és ha abban az épületben 6 lakás van, akkor ezután az egész kukaürítési díjat ki kell fizetniük, ami a mostaninak a többszöröse, ráadásul mindenhol a heti háromszoros ürítéssel számolnak!

Tényleg ennyire ész nélkül és bosszantó módon kell ezt az alapvető szolgáltatást megoldani. Tényleg ennyire hülyének kell nézni a tatabányai embereket?

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3414601838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása