Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HOGY ÁLL A HÓHÁNYÓ T-SZOL: Sokat segített az időjárás Tatabányán a hóeltakarításban

buszmegallo-ho-tb-dankoistvan.jpg

Tegnap az idei tél eddigi legnagyobb hómennyisége szakadt a városra, komoly nehézséget okozva ezzel  városi kisgömböc cégünknek, a T-Szolnak.

Meg is kezdték küzdelmüket a hóval a munkások és a hókotrók. Na, jó sok helyen nem is látták őket, de mindenki bízott benne, hogy legalább nem esik sokáig, gyorsan elolvad, és akkor úrrá lesznek a helyzeten.

És lőn, általánosságban elmondható, hogy a nagyobb forgalmú utakon jól lehet közlekedni. Hogy ez mennyiben a mára már lényegesen enyhébb időjárásnak valamint a csapadékmentes időnek és mennyiben a T-Szolnak köszönhető, azt mi nem tudjuk, de az eredményt láthatja mindenki.

Ami már mai feladat és nem sikerült  egyelőre megoldani, hogy rengeteg utcában jégpáncél fogadja az autósokat.takaritanivalopenny2.jpgA hóeltakarítás színvonalára jellemző, hogy például az igen frekventált helyen lévő Pennynél, a jobbra kanyarodó sávban nagyon nem ártott volna eltakarítani a havat. De a Huba Vezér-Győri úti kereszteződésben is kimaradt a balra kanyarodó lámpás sáv, nagy kérdés, hogy ott miért nem lehetett mindkét sávot megtisztítani.vitalis.jpgPersze látszik, hogy vannak olyan utcák, ahol  sokan laknak, például Kertvárosban a Vitális utca ilyen, de valahogy nem jutottak ki a T-szolos hókotrók, ráadásul sok a parkoló autó, ennek ellenére jégpáncél fogadja a gyalogosokat és az autósokat.buszmegallo-ho-tb-gozfurdoelott.jpgFeltűnő, hogy a buszmegállók  nagy részét sem igazán takarították. Lehet, hogy így bünteti a T-Szol a T-Buszt? Ha már egyszer ott a gép, miért nem képesek takarítani rendesen mindenhol. Volt olyan utca, ahol a hókotrók helyett munkások lapátolták az útról a havat. Nem elég nagy a géppark, vagy miértkosk-utcatb_aholszoltam-20190106.jpg

A T-Szol becsületére legyen mondva, a Kós Károly utca esetén tettünk bejelentést az elfogadhatatlan helyzet miatt, és azt letakarították.

Több helyen autóztunk ma reggel Tatabányán: Kertvárosban, a Panoráma lakóparkban,  a Fő térnél, a Gőzfürdő környékén, áthaladtunk Bánhidán, a Győri úton is, de csupán a Táncsics Mihály úton találkoztunk egy kisebb méretű hókotróval-sószóróval.

Vasárnap  reggel fél 9-kor azért ez  nem arról tanúskodik, hogy nagyon szeretnék a havat eltakarítani és jégmentesíteni az utakat, járdákat.

Lehet, hogy egy meleg szobában imádkoznak a Napistennek, hogy gyorsan olvassza el a havat?

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6814540372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása