Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYÁN AZ UTÓBBI ÉVTIZEDEK LEGNAGYOBB TÜNTETÉSE ZAJLOTT! Jön a folytatás hamarosan?

tuntetestb_20181221_01.jpg

Arra gondoltam, van még remény: Tatabánya is csatlakozott a  rabszolgatörvény elfogadása elleni tüntetésekhez. Az ellenzéki pártok által szervezett péntek esti demonstráción legalább 400-an  vonultak az Életfa-szobortól a Komáromi úti Fidesz-irodáig.

A tüntetést egyébként az ellenzéki pártok szervezték: a Lehet Más a Politika, az MSZP, a DK, a Párbeszéd Magyarországért és a Jobbik Magyarországért Mozgalom tatabányai szervezetei, valamint a Momentum Mozgalom tatai csoportja. Szép dolog, hogy együtt tüntettek ezek a pártok, de erős hiányérzetem támadt, hogy a szakszervezetek nem kaptak helyet a szervezésben, és ahogy én tudom, a színpadon sem volt szakszervezeti képviselő. Remek lehetőség lett volna a helyi ellenzéki politikusoknak a megszólalásra, beszélhetett volna több helyi demonstráló is, de itt és most valószínűleg a megmozdulás kedvéért helybe érkező országos politikusokon volt a fókusz.

Az egész inkább politikai tüntetésre sikeredett, talán szerencsésebb lett volna, ha inkább jobban a dolgozókon van a fókusz.

Az Életfánál először Takács Péter szocialista politikus beszélt, elmondta, hogy  a tatabányai bányászok emlékének meggyalázása a rabszolgatörvény elfogadása, ugyanis 1919-ben sortűz alá vették a csendőrök a 8 órás munkarendet követelőket.

tuntetestb_20181221_02.jpg

Ezután  felszólalt többek között Szanyi Tibor MSZP-s Európa Parlamenti képviselő, Tordai Bence a Párbeszéd részéről, Demeter Márta az LMP társelnöke,  Z. Kárpát Dániel Jobbikos és Pusztai-Pintér Mónika Momentumos politikus. A felszólalások közben fel-felcsendültek a “mocskos Fidesz” és az “Orbán takarodj” népi “rigmusok” is, mintegy keretet adva a beszédeknek. Az arra hajtó autósok rendre dudálással fejezték ki szolidaritásukat a tüntetők mellett.

tuntetestb_20181221_03.jpg

Ezek után következett a petíció átadása, amit a tatabányai polgármester helyett Dr. Malomsoki István vett át Körtvélyfáy Menyhért LMP-s politikustól. Majd a tömeg levonult a Fidesz-irodához, ahol a Himnuszt is elénekelték a kitartó tüntetők.

tuntetestb_20181221_04.jpg

tuntetestb_20181221_05.jpg

Útközben a “Bajszos szar”, “mocskos Fidesz”, “szabad médiát” és ehhez hasonló rigmusok skandálásától volt hangos a Komáromi út. Néhányan fennhangon felvetették, hogy fel kellene gyújtani az irodát, de ez az ötlet nem talált követőkre.

A tüntetés hivatalos vége után még egy jelentős számú tüntető meglátogatta a 24 óra szerkesztőségét, ahol szintén átadták követeléseiket.

Bízom benne, hogy néhány nap múlva folytatni fogják a demonstrációt Tatabányán, akkor már a szakszervezetek bevonásával.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5414506890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása