Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

T-BUSZ: A KŐKEMÉNY "SZAKÉRTELEM" DIADALA! A tatabányai adófizetőknek jövőre már közel a tavalyi dupláját kell előre fizetni

t-busz-buszok-schm-hidas-kupi_1.jpg 

Ma szavaz a városi közgyűlés a T-Busz jövő évi támogatásáról is, a cég 2019-re közel a dupláját kéri a 2018-as támogatásnak.

Vajon mire alapozza a duplázást a T-Busz?

Schmidt Csabáék  a tavaly november 23-ai, hasonló témában beadott előterjesztésükben a következőket írták:

“..elmondható, hogy az új társaság pénzügyileg megalapozott számításokat végzett, s reális támogatási igénnyel fordult az önkormányzat felé. A mellékelt közszolgáltatási szerződésben rögzített feltételek alapján egy gazdaságos tömegközlekedés képe vetül elénk, és az újragondolt menetrend ellenére sem kell a városnak az elmúlt évi támogatási összeghez  viszonyítottan többletfinanszírozással számolnia.’

Sőt! Még reménykedtek, hogy csökkenni fog az adófizetők által a T-Busznak fizetendő összeg, mert a központi büdzséből kapott támogatásra számíthattak az idén is.

A 2018-as évét nem látjuk véglegesen, csak azt, hogy 2019-re lényegesen többet, a dupláját kéri a T-Busz a tatabányai önkormányzattól pénzügyi kompenzációként.

Tavaly 2,8 millió km futásteljesítményt becsültek, úgy tűnik ez sikerült is, mert a jövő évi terv - gondoljuk, az idei számok alapján-  most is nagyjából ugyanannyi, 2,75 millió km.

A pénzügyi kompenzációval magával nem is lenne ezzel semmi gond - hiszen a közösségi közlekedést az adónkból finanszírozzuk - ha egyrészt nem mondanák  előre, a szolgáltatás megkezdésének közel 1 éves évfordulóján, hogy milyen jól terveztek, másrészről lenne egy részletes elemzés, miért alakult így a finanszírozás,  illetve hol lehet rajta segíteni.

Komoly elemzések és szakmai következtetések levonása nélkül, ez inkább egy vicc. Adjatok, mert kérünk, oszt jól van! Mintha ezt mondanák.

“ A 2018-as adatok még nem állnak rendelkezésünkre, de az ágazati béremelés és a gázolajárak növekedése alapján 10-15 százalékkal magasabb szintek alakulhattak ki és ez a tendencia folytatódhat a következő évben is, összességében 20-25 százalékos költségszint várható.” -szerepel még az előterjesztésben.

Ennek az egésznek olyan szocialista tervgazdaságos duma jellege van, hogy a gázolajárak növekedése miatt kell több pénz. Halkan jegyezzük meg, most amikor éppen brutálisan esik a nyersolaj ára, és ebből kifolyólag lefelé fognak menni az üzemanyagárak. Hagyjuk már!

A bérek legalább hihetőek a dokumentumban.

Komoly, hogy úgy folyik a tervezés egy MÁSFÉL MILLIÁRDOT elköltő cég esetén, hogy bemondásra növeljük a támogatást, ráadásul még abban is van egy kb. 5%-os mozgás ide oda? Az nagyjából 80 millió forint.

Most akkor az van, hogy alapból megpróbálják hülyének nézni a képviselőket, és meg sem próbálják magyarázni miért az annyi, amennyi? Vagy pedig ők sem tudják, ez utóbbi a jól tervezett 2018-as év alapján akár hihető is lehet.

Mindkettőre nagy esély van persze.

Azért az előterjesztő Schmidt Csabáék nem nélkülözik a beépített viccet, a belső poént sem, legalább megvan a napi humor adag.

Minden üzleti év lezárásakor elszámolásra kerül sor és amennyiben az előzetesen megállapított kompenzáció magasabb, mint a tényleges veszteség, akkor a többletet az Önkormányzat visszakapja.”

Tényleg? Lehetséges, hogy olyan jól gazdálkodnak majd, hogy visszafizetik? Ez hihető?

Azért inkább valami  naiv fantasztikus filmben tudnánk elképzelni.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9014503072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása