Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ROBBANÁS KÖZELI ÁLLAPOTBAN A TATABÁNYAI TÁRSASHÁZAK! Ez csak Önökön múlik

tombhaz-kertvarostb.jpg

Magyarországi viszonylatban nálunk a legmagasabb azoknak az aránya, akik társasházban laknak, ráadásul ezek jelentős része nem most épült.

alapvezetek-szetrohadva.jpg

futescso-szetrohadt02.jpg

alapvezetékek szétrohadva

 

Szeretnénk az itt élőket nem titkoltan felébreszteni, hiszen Tatabányán elég rossz állapotban van a társasházak túlnyomó része. Erről jó néhány közös képviselet képviselőjével beszélgettünk, tőlük származnak a képek is.

szennyviz-teligyokerzettel.jpg

szennyvizvezetek-zsirral01.jpg

a felső képen a szennyvízcső tele van fagyökérzettel, az alsón pedig a zsír dugította el

A házak állapotát sokan, de nem elegen ismerik, pedig a helyzet javításának kulcsa, hogy ezt mindenki tudja és tulajdonosként vagy bérlőként a saját bőrén érzékelje is. Nagyon fontos és a lakók elemei érdeke, hogy a társasházak egésze és a benne lévő lakások műszaki állapota ne romoljon az idő előrehaladtával, kövesse a kor kihívásait.

lakaspeneszedes-futesmiatt.jpg

 

lakáspenészedés elégtelen fűtés miatt

olomcso-szetrohadva.jpg

ólomcső szétrothadva

Itt merül fel az kérdés, hogy mennyire vagyunk megfontoltak a saját lakásunkkal kapcsolatban, mennyire törődünk azzal, hogy hosszabb távon milyen problémákkal szembesülünk, vagy egyszerűen tüzet oltunk és várjuk, hogy a problémákat megoldják helyettünk.A sok szöveg helyett összeszedtünk pár képet, amit érdemes megnéznie mindenkinek, nem elrettentés, hanem elgondolkodtatás végett.

szennyvizvezetek-patkanyokkal.jpg

szennyvízvezeték döglött patkányokkal

Ugyanis a lakásunkért legnagyobb részben mi vagyunk felelősek, a szolgáltatóknak megvan a saját felelősségi körük, de a társasházon belül döntően mi felelünk az állagáért, és ezt sokan hajlamosak elfelejteni, aztán jön a meglepetés, hogy majdnem kigyullad az egész ház egy zárlat alkalmával, és amikor kijön a szerelő megdöbbenve tapasztaljuk, hogy milyen állapotban van például az elektromos hálózat, és kiderül, hogy ötven éve nem nyúlt hozzá szakember.

Ezért is fontos, hogy időnként felülvizsgáltassuk a rendszereinket. Nyugodtan lehet, sőt kell is szólni érte a közös képviselőnek, aki nem ingyen végzi a munkáját, és nem csak  lakógyűlésen dönthet a közösség, hogy milyen munkállatokat, ellenőrzéseket végezzenek a közös pénzből.

futescso-javitasszobaban.jpg

ha nem szeretné a karácsonyi csőcserét a lakásában

Talán akkor megelőzhetőek olyan esetek előfordulása, hogy valakinek a fűtés csővezeték egy része a járólap alatt megy mondjuk a konyhában, ha ott valami probléma van, meg kell bontani az egészet, felverni a konyha nagy részét. Önök szeretnének ilyet például karácsony környékén?

Ilyenkor el lehet gondolkodni azon. hogy esetleg máshol vezessék el a vezetéket a szakemberek. De számtalan problémát fel lehetne még sorolni.

A lényeg a tulajdonosi szemlélet kialakítása és fejlesztése.

Ez nem egy cserélhető és eldobható mobiltelefon!

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8714460242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása